ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΙΑΣΟΝΑ;

Κοντεύουν 3 χρόνια από το πρωί που το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη σκοτώνει και εγκαταλείπει στο δρόμο τον Ιάσονα Λαλαούνη, μοτοσικλετιστή. 

Το όχημα κόβει στα δύο τη Βασιλίσσης Σοφίας και εισέρχεται στην πλαϊνή πύλη της βουλής. Το μηχανάκι του Ιάσονα εκσφενδονίζεται, εκείνος πέφτει στην άσφαλτο και είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός. Ο οδηγός και ο συνοδηγός τον παρατάνε και μπαίνουν κανονικά στη βουλή. 

Όπως θυμόμαστε όσοι έχουμε δει το βίντεο, οι αστυνομικοί απέτρεπαν τους αυτόπτες μάρτυρες απ’ το να καταθέσουν και να παραμείνουν στο σημείο. 

Σήμερα το πρωί ξεκινά η δίκη του Χρήστου Κεφαλά (οδηγός) και του Νικήτα Μαυρογιάννη (συνοδηγός). Μετά από δύο αναβολές, με πάρα πολύ φτηνές δικαιολογίες, όπως δηλώνει η αδερφή του Ιάσονα και φαντάζεστε με τι ψυχικό και οικονομικό κόστος για την οικογένεια του. Η αδερφή του Ιάσονα έκανε έκκληση στα social να είμαστε όλοι και όλες εκεί. 

Γιατί ακόμα, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί μια λύση για αυτή την παράνομη στροφή και τα αυτοκίνητα των υπουργών εξακολουθούν να στρίβουν παρανομώντας;

Θα τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ιάσονα; Θα τιμωρηθεί ποτέ γενικώς η κρατική βία, η κρατική ασυδοσία και η κρατική παρανομία σ’ αυτή τη χώρα; 

Θεωρούμαστε παράλογοι, τρελοί και ακραίοι όσοι ουρλιάζουμε ακόμα και για πάντα No justice No peace; 

Εύχομαι αυτή τη φορά να είναι πραγματικά αλλιώς, η οικογένεια του Ιάσονα να ανακουφιστεί, εκείνος να δικαιωθεί και όλοι μας να πάρουμε πραγματικά μια ανάσα δικαιοσύνης.