The Team Template

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΪΔΑΤΖΗΣ

Αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Η Αλεξάνδρα Κορωναίου είναι ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΑΛΕΞΗΣ ΣΜΥΡΛΗΣ

Ο Αλέξης Σμυρλής είναι οικονομολόγος. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΜέΡΑ25.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Eίναι ένας από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα. Προώθησε τις βιολογικές λαϊκές αγορές σε δήμους της Αττικής, οργάνωσε το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας, στο κτήμα του στις Αφίδνες Αττικής (Κιούρκα) που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, ερασιτέχνες καλλιεργητές και σε καλλιεργητές που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές.

ΕΒΙΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μέλος στο Ανθρωπιστικό κίνημα από το 2004. Με ενεργό συμμετοχή στην Κοινωνία των Πολιτών με κύριο όχημα το Graphic design και την φωτογραφία. Μέλος του Τομέα Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ

Ο Αλέξανδρος Γαλατιανός σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχει μεταπτυχιακό στη σύγχρονη ιστορία. Εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι συντονιστής της οργάνωσης μελών ΜέΡΑ25 Καλαμαριάς.

ΧΑΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Εργάζεται σαν ιχθυολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της επαναστατικής και διεθνιστικής αριστεράς. Συμμετέχει πολιτικά στο ΜΕΡΑ25.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ

Είναι φαρμακοποιός, υποψήφιος διδάκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ

Η Ηρώ Διώτη είναι πολιτική επιστήμονας, πρώην βουλευτίνα Λάρισας. Μαζί με τον Νίκο Θεοχαράκη αποτελούν το συντονιστικό δίδυμο της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

ΜΑΡΙΑΝΕΛΛΑ ΚΛΩΚΑ

Ασχολείται με τα κοινωνικά αδιέξοδα και την επίδρασή τους στον ψυχισμό μας για πάνω από τριάντα χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε αποστολές υγείας στην Αφρική και την Ασία. Συντονίζει εθελοντικά το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων pressenza, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία για την ειρήνη, τη μη βία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μέλος του DiEM25 από την ίδρυσή του και μέλος της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Σπούδασε Ιστορία και είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Ντοκιμαντέρ στο Δήμο Αθηναίων. Εργάζεται ως βοηθός σκηνογράφου στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τα ενδιαφέροντα του περιστρέφονται γύρω από την ιστορία. τον κινηματογράφο και την ιστορία της τέχνης, κυρίως τη ζωγραφική.

ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ

Είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται στην Εφημερίδα των Συντακτών ως ανταποκριτής στην Κρήτη ενώ επιμελείται και παρουσιάζει το καθημερινό podcast "Πίσω Σελίδες" που μεταδίδεται από το ThePressProject και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ

Ο Νίκος Θεοχαράκης είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25

OMAR BARGHOUTI

* Ο Omar Barghouti είναι μέλος της ιδρυτικής επιτροπής της Παλαιστινιακής Εκστρατείας για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ και συνιδρυτής του κινήματος Boycott, Divestment and Sanctions. Έλαβε το Βραβείο Ειρήνης Γκάντι το 2017.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ

Ο Σεραφείμ Ι. Σεφεριάδης είναι Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Life Member στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής (https://lcp.panteion.gr/). Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

Ασχολήθηκε με τον ΛΟΑΤΚΙ ακτιβισμό από το 2005 περιστασιακά σαν μέλος της ΟΛΚΕ, ενώ την περίοδο 2012-2015 υπήρξε συντονιστής της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜΕΡΑ 25.

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η Σοφία Στράτου είναι παιδίατρος στο ΕΣΥ και μέλος της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΛΕ

Είναι συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομικών έχοντας θητεύσει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στη Δ/νση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ) και στη Δ/νση Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνών Σχέσεων ως Προϊσταμένη του Γ΄ Τμήματος Οικονομικών Σχέσεων & Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και ως Προϊσταμένη του Α΄ Τμήματος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN). Από το 2023 είναι μέλος του DiEM25 συμμετέχοντας στις Collectives: α) Class Analysis Collective β) Green Jobs Collective γ) Deliberative Democracy Collective