ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Τρεις εργαζόμενοι ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στο Πέραμα υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ανοιχτό κατάστρωμα φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια θερμών ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή πρόκειται για τρεις ημεδαπούς 60, 42 και 33 ετών αντίστοιχα ,οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, ο τεχνικός ασφαλείας εργασιών και ο χειριστής εργαλείου κοπής σωλήνων για σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 70/90 (ΦΕΚ 31Α) «Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες».

Μετά τον τραυματισμό των τριών εργαζομένων, το μεσημέρι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος, για τον τραυματισμό ενός 38χρονου εργαζόμενου σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο σημαίας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για εργασίες επισκευής.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος, σύμφωνα με το Λιμενικό, τραυματίστηκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού ποδιού, κατά την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του κάτω γκαράζ του πλοίου.

Ο τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας του Κερατσινίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ¨ΚΑΤ¨, από όπου και εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.