ΤΕΜΠΗ: ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

Mεγάλη συγκέντρωση έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο για το έγκλημα των Τεμπών, πραγματοποίησαν συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών, ομοσπονδίες, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι.

Σε κλίμα θρήνου, οι συγγενείς των θυμάτων απαίτησαν, μεταξύ άλλων, την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκομένους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

«Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: Συγκάλυψη», τονίζει ο Σύλλογος.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας συγγενείς άφησαν λευκά τριαντάφυλλα δίπλα στις φωτογραφίες των θυμάτων, απεύθυναν δύο φορές προσκλητήριο νεκρών, ενώ στο τέλος τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Στον ουρανό πέταξαν μικρά αερόστατα στη μνήμη των θυμάτων.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται» αναφέρει ο Σύλλογος.