ΤΕΜΠΗ: ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ

Μηνύσεις και αγωγές προανήγγειλε ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» με δηλώσεις του αμέσως μετά από εκδήλωση που έγινε στη Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος του  Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού.

Ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιό του στα Τέμπη ανέφερε ότι οι νέες μηνύσεις και αγωγές προσανατολίζονται ειδικά προς την Εγκληματολογική Υπηρεσία και αυτό γιατί «δεν έκαναν καθόλου τοξικολογικές εξετάσεις στα καμένα παιδιά (…). Απλά έδωσαν σε όλους τους γονείς ένα χαρτί “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση” και αυτό ήταν. Ούτε αιτία μέσα, δηλαδή εάν ανέπνευσε το καυστικό υγρό και μετά πέθανε ή αν κάηκε ζωντανός αυτά δεν τα έχει πάρει κανένας. Πήραμε ένα κλειστό φέρετρο. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε (…) αλλά έχουμε ξετυλίξει το κουβάρι εντελώς. Βγήκαν όλα. Στα Δικαστήρια θα γίνει χαμός. Για μένα έπρεπε να έχει παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση».

Στην εκδήλωση στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης παραβρέθηκαν 1.500 περίπου άνθρωποι, για να ακούσουν το βαρύ κατηγορώ της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη, γονιών των δολοφονημένων από το “επιτελικό κράτος” παιδιών στα Τέμπη. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο πολιτισμικός φορέας «Συμπόσιο  Πολιτισμού»

Η Μαρία Καρυστιανού σε δηλώσεις της αμέσως μετά την εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε ερώτηση που δέχθηκε για ποια θα ήταν η δικαίωση για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη επεσήμανε ότι «δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας. Να λειτουργεί με ισονομία, δικαιοσύνη ασφάλεια, αξιοπρέπεια. Να ζούμε σε μια τελείως διαφορετική κοινωνία, δημοκρατική αυτό είναι δικαίωση».

*Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι του Γιάννη Χατζηγιάννη