ΤΕΜΠΗ: ΜΗΝΥΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΑΓΟΝΙΩΝ

Συμπληρωματική μήνυση κατά υπουργών, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, λίγα 24ωρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, στην οποία αποφασίστηκε να απομακρυνθούν τα βαγόνια και να γίνουν επιχωματώσεις στο σημείο, κατέθεσε ο Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών.

Συγκεκριμένα οι συγγενείς των θυμάτων στρέφονται με ονομαστική μήνυση εναντίον του τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού καθώς επίσης και στον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και στελέχη της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Εκ μέρους του Συλλόγου, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στην «ΕΡΤ» δήλωσε ότι «τέτοιες εντολές, σε τέτοια γεγονότα νομιμοποιούνται να δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές».

Οι συγγενείς των θυμάτων θα ενημερωθούν από τον εφέτη ανακριτή για τα αποτελέσματα της τελευταίας δειγματοληψίας από το έδαφος στο σημείο της τραγωδίας και των ελέγχων στα συντρίμμια για ανθρώπινα υπολείμματα από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.