ΤΕΜΠΗ: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη σχετικά με τα ευρήματα στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών, sχεδόν ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, προχώρησε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ανέφερε πως σε προσωπικά αντικείμενα θυμάτων βρέθηκαν ουσίες όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.

«Αυτά δεν όφειλαν να βρίσκονται εκεί» εξήγησε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης. «Μετά από επτά μήνες που βρέθηκαν εκεί, φανταστείτε τι μπορούσε να υπάρχει τις πρώτες μέρες, τονίζοντας ότι οι πραγματογνωμοσύνες θα έπρεπε να είχαν γίνει τις δύο – τρεις πρώτες μέρες από δικαστικούς πραγματογνώμονες» επεσήμανε.

Όπως είπε, ο ίδιος το εντόπισε στη δικογραφία πριν από τέσσερις ημέρες, το απέστειλε στον ειδικό πραγματογνώμονα που έχει προσλάβει ο Σύλλογος, ο οποίος και έκανε συμπληρωματική τεχνική έκθεση η οποία παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή (9/2) στις ανακριτικές αρχές της Λάρισας.

«Η υπόθεση αρχίζει και βρωμάει πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε. Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί» τόνισε και ζήτησε να απαντηθούν μεγάλα ερωτήματα, τα οποία μένουν αναπάντητα:

  • για ποιο λόγο δεν περιφρούρησαν οι δικαστικές αρχές το χώρο του εγκλήματος καταργώντας τους κώδικες που προβλέπουν ότι μένουν άθικτα τα πράγματα και δεν κουνιέται τίποτα μέχρι να τελειώσει η ανάκριση
  • ποιός έδωσε εντολή να μετακινηθούν τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχείας σε περιοχή στο Κουλούρι, χωρίς να εκλεχθούν τα εμπορεύματα που υπήρχαν
  • ποιός έδωσε εντολή να σηκωθεί έδαφος 70 εκατοστά με 1 μέτρο χώμα και να πεταχθεί στο Κουλούρι με υπολείμματα και βιολογικό υλικό των ανθρώπων
  • θα ξεκινήσει η ανάκριση για δίωξη

Ο κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως χρειάστηκε σταλεί εξώδικο στον ανακριτή στις αρχές καλοκαιριού για να γίνουν έστω και καθυστερημένα βήματα. Όπως είπε, ο εφέτης – ανακριτής Σωτ. Μπακαϊμης θα εξετάσει τα νέα στοιχεία, ενώ αναμένεται η ανάκριση στο πλαίσιο της άσκησης δίωξης κατά του Κώστα Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος.