ΤΕΜΠΗ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ – ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με την οποία ζητούσε να μην συσχετιστεί με την κύρια υπόθεση των Τεμπών, η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για το μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο τέως περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να δικαστεί μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στην μεγάλη δίκη που προβλέπεται να ξεκινήσει στη Λάρισα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο Κώστας Αγοραστός, μετά τις δικαστικές εξελίξεις, αποτελεί τον 34ο κατηγορούμενο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, καθώς διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Ο ίδιος ζητούσε να μην του ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, ισχυριζόμενος ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, και επέρριπτε ευθύνες στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, που έδιναν εντολές και καθοδήγηση για ό,τι γινόταν στον τόπο του δυστυχήματος.

Με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. Να σημειωθεί ότι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε την ποινική δίωξή του και το δικαίωμα της σιωπής προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή.