ΣΥΡΙΖΑ: ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

«Αναβρασμός» επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το κείμενο παρέμβασης των «87» βουλευτών και στελεχών ενόψει της συνεδρίασης των οργάνων του κόμματος. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 7/7.

«Πυρά» εξαπέλυσε κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο Γιάννης Ραγκούσης, που είναι ένας από τους 87 που υπογράφει  την επιστολή των «87».  Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Γ. Ραγκούσης υποστήριξε πως «βασική ευθύνη έχει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής. «Εάν ο κ. Κασσελάκης είχε γνωστοποιήσει πριν την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα πραγματικά του πιστεύω και αν είχε δείξει τον πολιτικό του εαυτό, πιστεύω ότι δεν θα είχε εκλεγεί», τόνισε.

«Όσοι τον ψήφισαν, δεν είχαν την πραγματική του εικόνα», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης και συμπλήρωσε πως «αν ανοίξει θέμα ηγεσίας, θα δούμε όλα τα δεδομένα. Αν πάμε σε εκλογές, θα πάρει τις μισές ψήφους από όσες είχε πάρει», είπε και στη συνέχεια δήλωσε πως «αν συνεχίσει, θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα υπαλλήλων και δουλικών». 

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων: η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Αθηνά Λινού, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Μαρία Ρεπούση, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ζανέτ Τσίπρα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. 

Μαζεύουν διαδικτυακές υπογραφές για να απαντήσουν στους «87» 

Οι υποστηρικτές Κασσελάκη απαντούν στην επιστολή των «87» με συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα avaaz. org. Το κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα αναφέρει «ότι ένα σημαντικό μέρος του κομματικού μας μηχανισμού δεν σέβεται την απόφαση μας στις εσωκομματικές κάλπες και την ανάδειξη του Στεφάνου σε Πρόεδρο του Σύριζα, καθώς επίσης και την εντολή που δώσαμε στο τελευταίο συνέδριο για τέλος στην εσωστρέφεια και για καμμία αμφισβήτηση στις αποφάσεις που ψηφίσαμε». 

«Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη στον πρόεδρο μας Στέφανο Κασσελάκη και τη προσπάθεια να έχει λόγο η βάση σε αποφάσεις και δημοψηφίσματα με διαδικτυακή συμμετοχή και ψήφο, ειδικά από τη στιγμή που είναι πλέον εφικτή η διασφάλιση της εγκυρότητας των συμμετοχών», αναφέρει το ψήφισμα στήριξης. 

Έως το πρωί της Παρασκευής είχαν συγκεντρωθεί 3.000 υπογραφές, αριθμός που αυξάνεται ώρα με την ώρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να υποστηρίξει, κατά τη σύγκλιση των κομματικών οργάνων, πως έχει λάβει την ψήφο της βάσης πριν λίγους μήνες, δεν αμφισβητήθηκε στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου και εξακολουθεί να λαμβάνει τη στήριξη των μελών έως και σήμερα.