ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ YOUTUBER ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ

Στα χέρια των αρχών της Κρατικής Ασφάλειας έπεσε ο 35χρονος από το Αιγάλεω, γνωστός με το ψευδώνυμο «Hayate» ή «Αρχηγός», που βασάνιζε «ζωντανά» στο διαδίκτυο ΑΜΕΑ προς τέρψη όσων διεστραμμένων πλήρωναν το ανάλογο αντίτιμο, για το συγκεκριμένο φρικιαστικό θέαμα.

Ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από την 3 Ιανουαρίου 2023 έως και σήμερα, καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν φίλος και «μέντορας» του 42χρονου που είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Κερατσίνι για την ίδια ακριβώς δραστηριότητα και ήταν αυτός που ουσιαστικά του είχε δείξει ότι μπορεί να αποκτήσει αρκετά χρήματα ικανοποιώντας το αρρωστημένο κοινό του διαδικτύου που αναζητούσε ένα τέτοιο απάνθρωπο θέαμα και πλήρωνε αδρά για αυτό.

Η σύλληψη του «Hayate» είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έρευνας για τον πρώτο συλληφθέντα από το Κερατσίνι και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, απειλή με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα σήμερα τα ξημερώματα, ο «Hayate» προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στο TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται.

Κατόπιν αυτού, μεσημβρινές ώρες σήμερα, αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβησαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς πρωινές ώρες αύριο, Τετάρτη (07/02) με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.