ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η είδηση της αποχώρησης της Ευγενίας Λουπάκη και ειδικά ο εξαναγκασμός της σε παραίτηση, φέρνει άλλο ένα…”τραύμα” στον ΣΥΡΙΖΑ του Στεφανου Κασσελάκη και τον σταθμό “105.5 Στο Κόκκινο”. Εκτός σταθμού βρίσκεται πλέον η έμπειρη δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας, (για 17 συναπτά έτη στο “Κόκκινο”), που στην δήλωσή της μίλησε για τον “εξαναγκασμό της σε αποχώρηση” το Σάββατο το πρωί και πως  ότι η σκυλίτσα Φάρλι – τελικά – καθορίζει το μέλλον της αριστεράς…

Την αποχώρησή της από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της παρ’ ολίγον απόλυσής της για ένα σχόλιο σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα γενέθλια της σκυλίτσας του, Φάρλεϊ.

«Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο. Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη “Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν’ αντέξω” . Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο. Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα. Εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ». Έγραψε, μεταξύ άλλων η Ευγενία Λουπάκη.

Να σημειωθεί πως με ανάρτηση της στα social media, 10 ημέρες πριν, η Ευγενία Λουπάκη “τάχθηκε” υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, θυμώνοντας πολλούς υποστηρικτές και συνοδοιπόρους του Στέφανου Κασσελάκη, όπως τον Νίκο Μωραΐτη.

Έγραψε τότε: «Χαμογελώντας η Έφη Αχτσιόγλου είπε: -Είναι τουλάχιστον αστείο να λέγεται ότι φύγαμε για τις “καρέκλες”. Μα αν θέλαμε καρέκλες και αξιώματα θα μέναμε και θα δεχόμασταν αυτά που μας πρότεινε ο κ. Κασσελάκης. Εγώ ήμουν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως απλό μέλος, ως βουλευτής ως υπουργός. Ο κ. Κασσελάκης μόλις εμφανίστηκε θέλησε αμέσως να γίνει πρόεδρος. Φαντάζεστε να είχα δεχτεί και να είχα γίνει τομεάρχης πχ Οικονομικών ή Εργασίας και να τον ακούσω να λέει στον ΣΕΒ αυτά που είπε; Η θα έπρεπε να υποστηρίξω δημόσια άλλα από αυτά που η συνείδησή μου υπαγορεύει ή να τον αδειάσω δημόσια».

ο Νίκος Μωραΐτης τότε, απάντησε με σχόλιο του το εξής, στο post της Λουπάκη: «Να μην έχεις μία ως κόμμα κι όμως να πληρώνεις δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές σου. Ο ορισμός της πολυφωνίας. Μπράβο στο Κόκκινο!

Με όλα αυτά φτάσαμε στην Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, όπου η Ευγενία Λουπάκη δεν παρουσιάστηκε στην εκπομπή της, λόγω ασθένειας, με αποκορύφωμα την αναγκαστική…παραίτησή της, το επόμενο πρωί, του Σαββάτου.