ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ (ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΡ

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα», λέει τώρα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. «Η έρευνα μέχρι στιγμής δεν δείχνει ούτε υπάρχει κάποιος ύποπτος από την περιοχή ούτε κάποιος ύποπτος τέλεσης του συγκεκριμένου. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σχόλια για κατοίκους της περιοχής», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου. Οι Αρχές φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει έως τώρα σε κάποιον βασικό ύποπτο.

Η εκπρόσωπος της Τύπου της αστυνομίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η « έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα και μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτό το ζώο».

Πάντως η κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το ζώο είναι κατηγορηματική ότι το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο, διαψεύδοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο. «Η κακοποίηση του Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο παράγοντα. Τα σημάδια στη σορό του δεν ήταν από αγριογούρουνα ή άλλα σκυλιά. Όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες -ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε και πως η δεύτερη κτηνιατρική εξέταση στη σορό του Όλιβερ διαψεύδει την δική μου – δεν έχουν καμία βάση», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της το Σάββατο.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο OPEN  δεν έκρυψε την πρόθεσή του να καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων τον έβαλαν στο κάδρο των υπόπτων της κακοποίησης. Ο ίδιος περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε τον σκύλο του άγρια κακοποιημένο δήλωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί «να βρεθεί ο εγκληματίας».

Σημειώνεται ότι οι Αρχές προχώρησαν σε άρση απορρήτου επικοινωνιών προκειμένου να φτάσουν στα άτομα που βρέθηκαν στο σημείο όπου κακοποιήθηκε ο Όλιβερ το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστημιακά εργαστήρια.

Παράλληλα, κάτοικοι και φορείς της Αράχωβας κάνουν έκκληση να βρεθεί ο βασανιστής του ζώου ζητώντας την υποδειγματική τιμωρία του έτσι ώστε να σταματήσει η στοχοποίηση της περιοχής.

Φιλοζωικές οργανώσεις, εθελοντές και πολίτες ζήτησαν να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων και να βρεθεί ο βασανιστής του Όλιβερ, του χάσκι που βασανίστηκε και κακοποιήθηκε άγρια στην Αράχωβα, με μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής (10/12).

Κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες του άτυχου σκύλου και με συνθήματα “Αφήστε τα ζώα ήσυχα” και “Ας είναι ο Όλιβερ η αρχή του τέλους“, πολίτες κάθε ηλικίας ζήτησαν δικαίωση για τον Όλιβερ αλλά και όλα τα κακοποιημένα πλάσματα.