ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Συγγενείς θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αναμένεται να καταθέσουν σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στον ειδικό εφέτη ανακριτή συμπληρωματικές μηνύσεις, που θα αφορούν σε εκπροσώπους αρχών για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το δυστύχημα.

Οι μηνύσεις αφορούν σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Οι συγγενείς των θυμάτων ισχυρίζονται ότι οι ιατροδικαστές δεν βρέθηκαν στον χώρο του δυστυχήματος για τη νεκροψία και έγινε μόνο νεκροτομή.

Οι συγγενείς των θυμάτων ισχυρίζονται επίσης ότι η Πυροσβεστική δεν φρόντισε να σβήσει τη φωτιά, να περιφράξει το χώρο.  Παράλληλα επαναλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι «οι εμπειρογνώμονες δεν βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος για να εξετάσουν τον τόπο, τα βαγόνια κλπ, καθώς 3 4 μέρες μετά “μπαζώθηκε” το σημείο, μεταφέρθηκαν τα χώματα και μεταφέρθηκαν και τα βαγόνια, οπότε οι εμπειρογνώμονες τα εξέτασαν στο Κουλούρι».

Ο δικηγόρος οικογένειας τραυματία και οικογενειών θυμάτων, Λουκάς Αποστολίδης, έχει ήδη καταθέσει έγγραφη ερώτηση στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ζητώντας αναλόγως έγγραφη απάντηση για το αν ήταν παρών εισαγγελέας στο «μπάζωμα».

Οι συγγενείς των θυμάτων αναμένεται να ζητήσουν την κατάσχεση του ηχητικού και οπτικού υλικού από τους σταθμούς σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη το μοιραίο βράδυ.

Παράλληλα, τη διενέργεια ελέγχου από τη Χημική Υπηρεσία σε χώματα που μετέφερε εταιρεία από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο και μόλις πρόσφατα θυμήθηκαν οι αρχές, μετά από επώνυμη καταγγελία, ζήτησε ο Σωτήρης Μπακαΐμης, όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα onlarissa.gr

Από τις καταθέσεις για την παράμετρο αυτή της υπόθεσης έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω εργολάβος, τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου κλήθηκε στον τόπο του δυστυχήματος και με τα χωματουργικά του μηχανήματα απομάκρυνε στοιχεία και μπάζωσε τον χώρο αριστερά των εκτροχιασμένων βαγονιών.