ΣΤΟΥΣ 8.610 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, αυτή τη φορά στον πυκνοκατοικημένο προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλία, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε πολλά κτίρια κατοικιών στο κέντρο του καταυλισμού και οι νεότερες πληροφορίες ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε απίστευτα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της WAFA, από τον βομβαρδισμό έχουν βρει τον θάνατο ή τραυματίστηκαν πάνω από 400 άνθρωποι, κυρίως παιδιά και γυναίκες.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ μεγάλος αριθμός ανθρώπων εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8.600 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Οι συνεχιζόμενες ισραηλινές καταδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου άφησαν νεκρούς 8.610 Παλαιστίνιους και περισσότερους από 23.000 τραυματίες, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Υγείας στην καθημερινή του έκθεση για την κατάσταση στα κατεχόμενα.

Ανέφερε ότι 8.485 σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και περισσότεροι από 21.000 τραυματίστηκαν, ενώ στη Δυτική Όχθη ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 125 και οι τραυματίες 2.050.

Το υπουργείο είπε ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι δυνάμεις κατοχής συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις περιοχές που γειτνιάζουν με δύο νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα, προκαλώντας ζημιές σε αυτές.

Ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Νάσερ υπέστη ζημιές, καθώς και το Τουρκικό Νοσοκομείο, το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο, και ένα κέντρο υγείας που συνδέεται με την UNRWA. Οι αποθήκες της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που βρίσκονται δίπλα στο νοσοκομείο Αλ Κουντς βομβαρδίστηκαν και υπέστησαν επίσης ζημιές.

Τα 13 νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν σε αυτές τις περιοχές έλαβαν επανειλημμένες ισραηλινές εντολές εκκένωσης τις τελευταίες ημέρες.