«ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κοινωνικές ομάδες με μεγάλη δύναμη επιβολής βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κάνοντας λόγο για υπερβολικές αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών και επαναφέροντας τον μπαμπούλα των δημοσιονομικών.

Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στην ΕΡΤ, με τον Γιάννη Στουρνάρα, στον απόηχο της συνεδρίασης της ΕΚΤ στην Αθήνα, να τάσσεται ξεκάθαρα με την κυβερνητική πλευρά για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ πήγε κι ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις αυξήσεις, από τις κομμένες συντάξεις των μνημονίων, και κάνοντας λόγο για ομάδες με μεγάλη δύναμη επιβολής που αποφασίζουν ερήμην των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να «δει πολύ προσεκτικά» το θέμα.

Ανάμεσα σε άλλα ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της αρετής. Και αυτός δεν είναι άλλος από «την δημοσιονομική υπευθυνότητα και σταθερότητα» αλλά «και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα για να γίνουμε παραγωγικοί».

«Σε αυτό δεν συνάδει η τελευταία απόφαση που ελήφθη από από το Μισθοδικείο και από το Δικαστικό Σώμα για τις αυξήσεις υπερβολικές, κατά την άποψή μου, των συντάξεων των δικαστικών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει η κυβέρνηση να το δει πάρα πολύ προσεκτικά. Θα έλεγα ότι ο μόνος κίνδυνος που βλέπω εσωτερικά είναι κοινωνικές ομάδες με μεγάλη δύναμη επιβολής να αποφασίζουν για τα δικά τους μισθολογικά ζητήματα ερήμην των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας» συμπλήρωσε.