ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ

Καλούνται σε απολογία πρώην και νυν στελέχη της ΑΔΑΕ ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της διαρροής ευαίσθητων κρατικών μυστικών.

Η παραγγελία διατάχθηκε από τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, δύο μέρες πριν αυτός εγκαταλείψει τη θέση του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον πταισματοδίκη καλούνται η κ. Κατερίνα Παπανικολάου, πρώην μέλος της ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά κ. Στέφανος Γκρίτζαλης και ακόμα δύο στελέχη της ΑΔΑΕ.

Απ’ την πλευρά του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης σχολίασε στο X ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για την θεσμική απρέπεια στην οποία υπέπεσε ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Σκόπιμα ταλαιπωρεί ευσυνείδητους ανθρώπους και εξέχοντες επιστήμονες. Και είναι θλιβερό πως το κάνει παραβλέποντας σκόπιμα την αλήθεια».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της αφαίρεσης της υπόθεσης των υποκλοπών απ’ την Εισαγγελία Πρωτοδικών και της διαβίβασής της στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση. Η διαβίβαση της δικογραφίας που παρουσιάστηκε ως αναβάθμιση, σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσίασαν χθες οι Reporters United έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ετοιμαζόταν να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, κάτι που θα τεκμηρίωνε την ύπαρξη κοινού κέντρου μεταξύ ΕΥΠ και Predator.

Νέα στοιχεία καταγράφηκαν επίσης σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εισαγγελείς εντόπισαν στοιχεία που σχετίζονται με τα παραπλανητικά sms που εστάλησαν σε πολίτες με αφορμή τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, μέσω των οποίων κατέστη δυνατή η παρακολούθησή τους μέσω Predator.

Από την έρευνα των υπευθύνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, υπό τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο, προκύπτει ακόμη ότι μέσω της αποστολής αυτών των sms παγιδεύτηκαν συνολικά 92 κινητά τηλέφωνα 88 ατόμων, ενώ καταγράφησαν ακόμη 150 απόπειρες και 200 δοκιμαστικές αποστολές SMS που περιείχαν αλλοιωμένους ιστότοπους.