ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό, έρχεται το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, χωρίς την…ευχή της Εκκλησίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανησυχεί, για την στάση Βορίδη αλλά και άλλων βουλευτών, στην δεξιά πολυκατοικία. Ανησυχία στην κυβέρνηση για το κήρυγμα μίσους και ομοφοβίας, της Ελληνικής Εκκλησίας, μετά και την ανακοινώσεις της, που περιγράφει ως “ψυχική ασθένεια” και “αμαρτία” μιλώντας για την “ομοφυλοφιλική πράξη”.

Ενδιαφέρον έχει το τι θα πράξει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης, που έχουν εκφράσει ενστάσεις. Ο κ. Βορίδης φέρεται να σκοπεύει να επαναλάβει τις διαφωνίες του στο υπουργικό συμβούλιο. Αλλά θα επιλέξει την οδό της αποχής και όχι της καταψήφισης.

Ως εκ τούτου δεν προτίθεται τελικά να παραιτηθεί παρότι αρχικά είχε αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Και επί του παρόντος το Μαξίμου φαίνεται πως θα… σφυρίξει αδιάφορα, παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει την αυξημένη θεσμική ευθύνη των υπουργών απέναντι στα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση.

Το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία φυσικά όπως αναμένετο τοποθετήθηκε αρνητικά πιέζοντας έτσι και πολιτικά την κυβέρνηση. Το Μαξίμου δεν έκανε κανένα σχόλιο, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι “σεβόμαστε την Εκκλησία”.