ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες και ΚΚΕ, τάχθηκαν στην.. ίδια πλευρά, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην συνεδρίαση για την επεξεργασία και την εξέταση του σχεδίου νόμου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει μπει στην τελική ευθεία καθώς την προσεχή Πέμπτη (15/2), αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

“Δεν θα είχαμε αντίρρηση εάν απλώς ρυθμίζονταν προσωπικές σχέσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής Βιβή Δάγκα, εκ μέρους του ΚΚΕ, επί της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλούν ακόμη πόσοι συνολικά θα είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα απέχουν ή θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και ανα θα βρεθούν οι 15 βουλευτές για να κατατεθεί αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

 ΝΔ – Να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ισότητα και την προστασία από βία και διακρίσεις 

   «Το μέλλον μιας κοινωνίας διέπεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα μέλη της που είναι πιο ευάλωτα. Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, έχει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ισότητα και την προστασία, από τη βία και τις διακρίσεις», ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

 ΣΥΡΙΖΑ – Η κοινωνία θα σας σύρει και σε διόρθωση και σε επανόρθωση των τραγικών μεν, συνειδητών δε, παραλείψεων σας

«Οι νόμοι έχουν και παιδευτικό χαρακτήρα. Πρέπει να είναι οδηγοί, πρέπει να είναι φάροι. Να επανορθώνουν διακρίσεις, να αποκαθιστούν δικαιώματα, ιδίως οι νόμοι σαν αυτόν που συζητάμε εδώ, αυτές τις ημέρες», είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα, μιλώντας στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Όπως όμως τόνισε, η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο «λειψό», και αυτή η κυβέρνηση «κάνει μισές δουλειές», αφού αποδέχεται οικογένειες και γονεϊκότητες που δημιουργούνται στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως τρόπου αναπαραγωγής και σύλληψης, αλλά αρνείται τις ίδιες διαδικασίες στην Ελλάδα.

ΠΑΣΟΚ – Δύναμη της δημοκρατίας είναι να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και των μικρών ομάδων της κοινωνίας  

«Είναι δικιά μας δουλειά, είναι δουλειά όσων νομοθετούν, να αντιλαμβάνονται την ανάγκη μικρών ομάδων να έχουν τα δικαιώματά τους μέσα στο σύνταγμά μας, μέσα στην έννομη τάξη. Αυτό είναι, άλλωστε, η δύναμη της δημοκρατίας, αυτό είναι που μας διαχωρίζει, από τότε που έχουμε συντάγματα, από κοινωνίες οι οποίες ζούσαν χωρίς όρους και κανόνες», υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, για την ισότητα στο γάμο.

ΚΚΕ – Δεν θα είχαμε αντίρρηση εάν απλώς ρυθμίζονταν προσωπικές σχέσεις – Απαράδεκτες οι διακρίσεις κατά ΛΟΑΤΚΙ – Να στηριχθούν τα intersex παιδιά

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα, κατήγγειλε παραπέρα νομιμοποίηση της ακραίας εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος και εκμετάλλευσης των πιο ευάλωτων γυναικών. Η βουλευτής είπε επίσης ότι το νομοσχέδιο, στο όνομα της ισότητας, νομιμοποιεί τις ιδιωτικές υιοθεσίες παιδιών ευάλωτων οικογενειών προσφύγων, και έτσι εμπορευματοποιείται και η γονεϊκή σχέση, ιδίως για εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν παιδί από το εξωτερικό.

Πλεύση Ελευθερίας – Όποια και αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι ‘ο άνθρωπος’ 

«Πιο θαρραλέα βήματα και πιο καθαρά» και να μην «αμφιταλαντεύεται», ζήτησε από την κυβέρνηση, με παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Εάν πιστεύουμε πραγματικά ότι είμαστε όλοι ίσοι, πρέπει να το τιμάμε αυτό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και αναρωτήθηκε ποιοι είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους, ώστε να μπορούν να τους υπαγορεύουν τις καλύτερες λύσεις, που είναι ανεκτές, για την κοινωνία».

 (Νέα Αριστερά): «Η ΝΔ καλλιεργεί συστηματικά τα πιο συντηρητικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας 

«Επί δεκαετίες τώρα, η ΝΔ καλλιεργεί συστηματικά τα πιο συντηρητικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Το ίδιο πράττει και σήμερα καθώς στερεί από τα ομόφυλα ζευγάρια το πλήρες δικαίωμα να γίνονται γονείς», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.