ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου – Με προσωπικό ασφαλείας στις 17/4 ο ΟΑΣΘ – Συμμετοχή εργαζομένων του οργανισμού στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

«Η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, και την πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης έχει να κάνει τόσο με την ακρίβεια και ζητήματα μισθολογικά όσο όσο και με τα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την ασφάλεια του σιδηροδρόμου», αναφέρει η ΠΟΣ-ΜΣΤ.

«Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα, κατά τόπους, Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Τα αιτήματα των εργαζομένων:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
  • Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
  • Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
  • Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ.
  • Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.).
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

Με προσωπικό ασφαλείας στις 17/4 ο ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την προσεχή Τρίτη 17 Απριλίου 2024 ο ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του οργανισμού στην 24ηωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για την ίδια ημέρα η ΓΣΕΕ.

«Τονίζουμε ότι θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την δρομολόγηση 50 λεωφορείων, καθώς κανονικά θα εργασθεί η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου», επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση το Συνδικάτο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προτάσσονται τα εξής: ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα πάταξης της ακρίβειας, της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις, ουσιαστικά αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων και στήριξη του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας συγκοινωνίας.

Μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 17 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο και ώρα 10:30 π.μ.