ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.000 ΝΕΚΡΟΙ

Το Ισραήλ κλείνει το βασικό μέσο ενημέρωσης των Παλαιστινίων – Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την απόφαση να κλείσει το δίκτυο Al Mayadeen. Ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να εισέβαλε στο κοινοβούλιο της Γάζας…

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι η Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια». Σύμφωνα πάντα με τον Γκάλαντ , άμαχοι «λεηλατούν τις βάσεις της» και «δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση της Χαμάς» που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την απόφαση και βάσει των κανονισμών έκτακτης ανάγκης που θέσπισε η κατοχική κυβέρνηση του Ισραήλ, το Al Mayadeen λέγεται ότι «βλάπτει την εθνική ασφάλεια». Το υπουργικό συμβούλιο της κατοχής εξέδωσε επίσης εντολή για κατάσχεση του εξοπλισμού εκπομπής του δικτύου.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι η έκδοση διαταγής που απευθύνεται σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να εμποδίσουν όλους τους χρήστες των υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση στους ακόλουθους ιστότοπους «που διαπιστώθηκε, μετά από εξέταση από το Υπουργείο Πληροφοριών, ως ιστότοποι του Διαδικτύου μέσω των οποίων εκπέμπει το κανάλι Al Mayadeen» :

Almayadeen.net
English.almayadeen.net
Espanol.almayadeen.net

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, οι πυραυλικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου στόχευσαν δώδεκα κτίρια κατοικιών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι.

Από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί 11.240 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4.630 παιδιά και 3.130 γυναίκες, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές. Οι ιατρικές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν νωρίτερα ότι 46 άμαχοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών ισραηλινών κατοχικών αεροσκαφών σε σπίτια στο Χαν Γιουνίς, νότια της Λωρίδας της Γάζας, τις τελευταίες 24 ώρες.