Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Τη διαβίβαση στη Βουλή, δικογραφίας η οποία αφορά στον πρώην υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Αθ. Μπούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία, που διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σύμφωνα με το νόμο περί «ποινικής ευθύνης υπουργών», σχετίζεται με μήνυση που υπέβαλε εναντίον του κ. Καραμανλή, τραυματίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, φοιτητής που ταξίδευσε με τη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στρέφεται σε βάρος του, τόσο του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, όσο και στελεχών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας και κατά στελεχών της Hellenic Train.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν 64 βουλευτές της ΝΔ.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο πρώτος κύκλος των ομιλητών – βουλευτών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και ο ανεξάρτητος βουλευτής που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.