ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ

Προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους ο 41χρονος αστυνομικός και ο συνομήλικος συνεπιβάτης του, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μεταφέροντας 102 κιλά κάνναβης σε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο τρίτος συλληφθείς, 51χρονος αστυνομικός, ο οποίος αρνήθηκε την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και με την καταβολή εγγύησης 8.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 42χρονος αστυνομικός αποδέχθηκε τις κατηγορίες, ενώ δήλωσε χρήστης και ισχυρίστηκε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά ως αντάλλαγμα για τις ουσίες που του προμήθευσαν. Φέρεται, ακόμη, να ζήτησε ιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Από την πλευρά του ο συνεπιβάτης υποστήριξε ότι είχε συνεργασία με τον αστυνομικό παρέχοντάς του πληροφορίες, ενώ ισχυρίστηκε ότι πίστευε πως συμμετείχε σε νόμιμη αστυνομική επιχείρηση. 

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα, μετά από καταδίωξη που κατέληξε σε τροχαίο ατύχημα.

Όταν στελέχη της δίωξης ναρκωτικών έκαναν σήμα στο υπηρεσιακό όχημα, στο οποίο επέβαιναν ένας 41χρονος αρχιφύλακας και ένας αλλοδαπός άνδρας, εκείνο δεν σταμάτησε για τον απαραίτητο έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία κατέληξε σε τροχαίο, καθώς το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες χτύπησε πάνω σε τρία σταθμευμένα οχήματα.

Ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος βρισκόταν σε υπηρεσία ενώ συνέβαιναν όλα αυτά.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο έτερος αστυνομικός, αρχιφύλακας 51 ετών, περίμενε τους δύο σε καφετέρια στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ενώ ήταν κανονικά σε υπηρεσία.