ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

Ο Στέλιος Κούλογλου, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, μιλά για την επίσκεψή του στην Κρήτη για να συναντηθεί στις φυλακές Χανίων με τον καταδικασμένο, αδίκως, για διακίνηση μεταναστών, Τσελίκ Μεμέτ, αλλά και να παραβρεθεί στο Εφετείο όπου δικάζεται η έφεση μετά τα 155 χρόνια που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Ο ίδιος, μιλώντας αναλυτικά για το θέμα, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ενοχή του, εκτός από το γεγονός ότι προσπάθησε να ειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές όταν το σκάφος στο οποίο βρισκόταν άρχισε να παίρνει νερά και ότι βρίσκεται φυλακισμένος για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής, ο οποίος ηγείται μιας πρωτοβουλίαςσυναδέλφων του στην μερίδα προσφύγων πέφτουν θύματα του νόμου 4251/2014 του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με τον οποίο όποιος συλλαμβάνεται στο πηδάλιο σκάφους, που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες καταδικάζεται ως διακινητής σε εξοντωτικές ποινές.

Επίσης επισημαίνει ότι λόγω αυτού του νόμου, οι πρόσφυγες με την κατηγορία του διακινητή αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά ομάδα κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 06.12.2023 – www.pisoselides.gr