Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στην Αθήνα, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, τόσο των φοιτητών όσο και των φορέων, ενάντια στην παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων – Στάση εργασίας κύρηξε η ΑΔΕΔΥ ενώ σε απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού – Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολές ενώ τη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο και το Σάββατο συναυλία των Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας.

Τη στήριξή της στους φοιτητές τους ακαδημαϊκούς και τους εκπαιδευτικούς εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ. Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίασή του στις 2 Φεβρουαρίου αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2.2.2024, αποφάσισε την κήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη 2024, ώρα 11.00πμ μέχρι λήξη ωραρίου.

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Απεργία της ΠΟΣΔΕΠ

Η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ για όσα Τμήματα και προσωπικό βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, από αύριο Δευτέρα 5/2 έως την Παρασκευή 9/2.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους».

Συναυλία των Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια διοργανώνεται συναυλία των Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Συμμετέχουν:

Stand Up Comedy
Γιώργος Αλεβίζος
Μάριος Δημητρόπουλος
Ήρα Κατσούδα
Πάρις Ρούπος
Αλέξανδρος Τικτώβ

& Line Up
0-100 σειρένε
Aeon
Rationalistas
Sponty
Stolen Mic
Γκιντίκι
Εισβολέας
Ζυγιά Αλάι
ΚΞ
Αλέξανδρος Κτιστάκης
Ταφ Λάθος