ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Ο ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Την Τετάρτη, στις 10:05 το πρωί, δικηγόρος του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, κατά της ΟΛΜΕ.

Το δικόγραφο παραδόθηκε λίγο αργότερα (11:10 π.μ.) στα γραφεία της ΟΛΜΕ και η υπόθεση προχώρησε για την εκδίκασή της σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η αγωγή του υπουργείου Παιδείας είναι κατά της απεργίας/αποχής που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ από τις διαδικασίες που συνδέονται με τους μέντορες/συντονιστές.

Για ακόμη μία φορά, με fast track διαδικασίες, το υπουργείο Παιδείας, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη τώρα, σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, αντιγράφοντας τις πρακτικές της προκατόχου του Νίκης Κεραμέως, η οποία συνήθιζε να οδηγεί στα δικαστήρια τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών

Είναι η έκτη ή η έβδομη φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στρέφεται στα δικαστήρια για να ανατρέψει αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ώστε κάθε απεργία που κηρύσσουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ και ΑΔΕΔΥ, να κρίνεται σχεδόν εκ προοιμίου παράνομη.