ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ

Η τελευταία δικάσιμος της υπόθεσης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, όπου θα ανακοινωθεί και η απόφαση.

Η ομάδα Justice For Zak/Zackie καλεί σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14) την Τρίτη στις 9:00.

«Τελευταία δικάσιμος. Απόφαση.

Ραντεβού την Τρίτη 11 Ιουνίου, 9:00πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Για την Zackie Oh!

Απαιτούμε δικαιοσύνη. Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων.

Για οποι@ θέλει να παρακολουθήσει τη διαδικασία, η αίθουσα είναι η Δ100Δ στον 4ο όροφο», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτηση στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι τη προηγούμενη Τρίτη 4/6 έγιναν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, πλην αυτού του Χορταριά που έλειπε – και για αυτό η δίκη διακόπηκε – ενώ την ίδια ώρα έξω από το Εφετείο Αθηνών είχαν συγκεντρωθεί μέλη της κοινότητας και αλληλέγγυα άτομα.

Τη Πέμπτη 30/6, ο εισαγγελέας της έδρας ανακοίνωσε την πρότασή του, καταρρίπτοντας έναν προς έναν τους βασικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου και πρότεινε την ενοχή τους όπως στο πρωτόδικο δικαστήριο: «Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι τα πολύ δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι του θανόντος, με κλοτσιές τη στιγμή που διέφευγε αιμορραγώντας από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, μπορούσαν να έχουν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του παθόντα. Με βάση τη στοιχειώδη κοινωνική εμπειρία που διέθεταν είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν την επέλευση του βαρύτερου αποτελέσματος του θανάτου από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλουν. Επιτέθηκαν όμως με κλοτσιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι βρίσκονταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν. Βρίσκονταν ασφαλείς στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος ανάμεσα σε κόσμο, και κάποιοι τους φώναζαν ότι θα τον σκοτώσουν. Ο Κωστόπουλος ήταν μέσα στο κατάστημα σε κατάσταση πανικού και προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί αιμορραγώντας», είχε αναφέρει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του αποτρόπαιου θανάτου του 33χρονου και για την οποία δικάζονται σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο είναι ο 81χρονος κοσμηματοπώλης Σπυρίδων Δημόπουλος και ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς 65 ετών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταστηματάρχες είναι ελεύθεροι, καθώς, ο μεν κοσμηματοπώλης βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας, ενώ ο συγκατηγορούμενός του, είναι ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Ο μεσίτης είχε οδηγηθεί στην φυλακή μετά την πρωτόδικη απόφαση, ωστόσο μετά από δυο μήνες έκτισης, πέτυχε να του δοθεί αναστολή.

Η Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, μίλησε για τις εξελίξεις στην δίκη σε δεύτερο βαθμό, στον συνάδελφο Μάριο Διονέλλη και την εκπομπή του “Πίσω Σελίδες” Η ίδια επισημαίνει την κρισιμότητα της εισαγγελικής πρότασης, σημειώνοντας ότι δεν δόθηκε έμφαση στο βιντεοληπτικό υλικό που είχε διατρέξει την πρώτη δίκη, ενώ σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, «προσεβλήθη» η κοινή λογική.