ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΞΕΠΛΥΜΑ..ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εν μέσω της συνεχιζόμενης γενοκτονίας από το κράτος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η Ε.Ε. σε συνεργασία με το Ισραήλ, ξεπλένει τα εγκλήματά του, παραδίδοντας “μαθήματα” αντιρατσισμού.

Την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Ράφα αφού την βομβάρδιζε για ημέρες έχοντας εγκλωβίσει σε ένα μικρό κομμάτι γης 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, ξεκίνησε στην ΕΕ το «15ο Σεμινάριο Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού».

Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκε αλλά χαιρέτισε διαδικτυακά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ενώ εκ μέρους της Ε.Ε. εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς (στέλεχος της ΝΔ), ενώ παραβρέθηκε η υφυπουργός Μ.Α. Κεφαλά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Προφανώς οι…αντιρατσιστικές «ευαισθησίες» της Ε.Ε., αφορούν μόνο τους έχοντες την Εβραϊκή θρησκεία ενώ οι εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι που βρίσκονται στα όρια του αφανισμού ως φυλή από το Κράτος-Τρομοκράτη του Ισραήλ, «απολαμβάνουν» ισότητα ή μάλλον δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στο ανθρώπινο είδος και αντιμετωπίζονται ως εχθρική απειλή για τους υπόλοιπους ανθρώπους και πρέπει να εξολοθρευτούν.

Τους τελευταίους πέντε μήνες το Ισραήλ έχει σκοτώσει σχεδόν 40.000 άτομα στη Γάζα. Ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα τους τελευταίους πέντε μήνες είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παιδιών που έχουν σκοτωθεί σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί.

Η χώρα που κάποιοι κομπάζοντας αποκαλούν “Λίκνο της Δημοκρατίας” δεν είναι αμέτοχη σε αυτό. Η παρουσία της Ελλάδας στο δήθεν “αντιρατσιστικό” σεμινάριο θα μπορούσε σε άλλες περιπτώσεις να προκαλέσει γέλωτα, ειδικότερα αν ανατρέξουμε στα ρατσιστικά εγκλήματα και τον γενικευμένο ρατσισμό σοβαρού μέρους της ελληνικής κοινωνίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια με την αρωγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα άλλου είδους σεμινάριο: αυτό του πως η Ε.Ε. και τα κράτη της ξεπλένουν μαζικές δολοφονίες στηρίζοντας τον θύτη και όχι τα θύματα.