ΣΕΙΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη Γερμανία κατά της ακροδεξιάς.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών. Η σημερινή συγκέντρωση, με εκτιμήσεις για περισσότερους από 30.000 διαδηλωτές, είναι η τρίτη που πραγματοποιείται στη χανσεατική πόλη από τον Ιανουάριο, μετά τις αποκαλύψεις για επαφές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) με νεοναζιστικές οργανώσεις, με τις οποίες επεξεργάζονταν σχέδιο μαζικών διά της βίας απελάσεων εκατομμυρίων μεταναστών.

Μικρότερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στο Βερολίνο, στην Δρέσδη, στο Τσέλε, στο Κίελο , στην Στουτγάρδη και στο Πότσνταμ.

Σημειώνεται ότι η τρικομματική κυβέρνηση Σολτς προωθεί πακέτο νομοθετικών μέτρων για την καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού. Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, παρουσίασε την περασμένη Τρίτη, σχέδιο 13 σημείων που ουσιαστικά διευρύνει τις εξουσίες των αρχών να θέτουν υπό έρευνα και να ασκούν διώξεις σε όσους χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ενισχύοντας παράλληλα τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Πάντως, το ακροδεξιό κόμμα AfD βρίσκεται σε διαρκή τροχιά ανόδου και παραμένει δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις πίσω από τη Χριστιανική Ένωση (Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ