βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.(EUROKINISSI)

ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Εν αναμονή της επίσημης θέσης του ΚΚΕ επί των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δελής φαίνεται να απορρίπτει τα όσα προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζοντας μια άποψη παρεμφερή με εκείνες που εκφράζουν συντηρητικοί βουλευτές της ΝΔ.

Ειδικότερα, κ. Δελής μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ δήλωσε ότι «το ΚΚΕ προβληματίζεται για την αμφισβήτηση της γονεϊκότητας, των εννοιών της πατρότητας και μητρότητας, που είναι η βασική, αντικειμενική βιολογική προϋπόθεση για τη γέννηση ενός παιδιού».

Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτές οι προσεγγίσεις «ανοίγουν τον δρόμο για αντιλήψεις ευγονικής, δηλώσεις όπως αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί δύο αγοριών, για να μεταδοθεί η προσωπικότητά του».

Επίσης επισήμανε τον κίνδυνο «να οδηγηθούμε σε ξέφρενο εμπόριο παιδιών, καθώς πέρσι τα παιδιά προς υιοθεσία ήταν 149, άρα πιθανά είναι ακόμα λιγότερα τώρα. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον δρόμο για τεκνοθεσίες από το εξωτερικό, ενώ έχει μετατραπεί σε αμιγώς εμπορική πράξη η παρένθετη κύηση, η οποία τιμολογείται από την κυβέρνηση στις 20.000 ευρώ, γεγονός που αποτελεί έσχατη μορφή εκμετάλλευσης του γυναικείου σώματος».

Πρόσφατα μάλιστα σε άρθρο στον ιστότοπο ΚΑΤΙΟΥΣΑ, που απηχεί τις απόψεις του ΚΚΕ, ο γιατρός και στέλεχος του κόμματος Θάνος Βασιλόπουλος έγραψε ότι: «Η τεκνοθεσία πρέπει να γίνεται στη βάση αυστηρών, κυρίως ιατρικών αλλά και κοινωνικών κριτηρίων και προϋποθέσεων» ορίζοντας ως ένα από αυτά την «ΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των ΝΟΜΩΝ της ΦΥΣΗΣ για την αναπαραγωγή του ανθρώπου. Η Φύση έχει καθορίσει τους φυσικούς νόμους και παράγοντες που διέπουν την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπινου όντος. Έχει δημιουργήσει το θηλυκό και το αρσενικό ον με τα ιδιαίτερα σωματικά, γεννητικά και ορμονολογικά χαρακτηριστικά  το καθένα. Είναι τα λεγόμενα χαρακτηριστικά του φύλου, της γυναίκας και του άνδρα. Για την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπου, είναι απαραίτητη η σεξουαλική συνεύρεση της γυναίκας και του άνδρα».