ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα Χανίων. Η αντιπολεμική κινητοποίηση, στην οποία το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι της Κρήτης, κόμματα – οργανώσεις και συλλογικότητες της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Nοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι.

Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 11:30 το πρωί της Κυριακής.

Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο

Το απόγευμα της Κυριακής, τα σχήματα ΕΑΑΚ Ενωτική Πρωτοβουλία, Κίνηση Αριστερών Φοιτητών Ιατρικής, Αριστερόστροφη Έλικα και Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Με την Παλαιστίνη μέχρι την ελευθερία! Καμία συμμετοχή στα σχέδια ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ!». Με ομιλητές τους δημοσιογράφους Μάριο Διονέλλη (Εφημερίδα των Συντακτών) και Λαμπρινή Θωμά (The Press Project).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων (Μάρκου Μπότσαρη 68).

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται:

“Εδώ και 75 το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ με την πλήρη συγκατάθεση και στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ επιτίθεται στην Παλαιστίνη! Τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός τελεί υπό κατοχή παλεύοντας για την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους!

Σήμερα βλέπουμε την αναζωπύρωση της πολεμικής σύρραξης και το Ισραήλ να βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα στοχεύοντας άνευ προηγουμένου στον άμαχο πληθυσμό αφού έχουν γίνει οργανωμένες επιθέσεις σε νοσοκομεία, σχολεία και εκκλησίες.

Η ελληνική κυβέρνηση συναινεί ηχηρά στην κτηνωδία που εκτυλίσσεται αφού η Ελλάδα απείχε στην ψήφιση του ΟΗΕ για την αποστολή εκεχειρίας στην Παλαιστίνη. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αμέτοχοι μπροστά στην γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού! 

Καλέσματα για τη συγκέντρωση στη Βάση της Σούδας:

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ !
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Οι εξελίξεις στην μέση ανατολή χτυπούν συναγερμό για όλους τους λαούς του κόσμου που καλούνται να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εδώ και 75 χρόνια δολοφονείται, εκτοπίζεται και δίνει άνιση μάχη για την ανεξαρτησία του. Το Ισραήλ, με την στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, επιχειρεί μια «εθνοκάθαρση» βομβαρδίζοντας ανελέητα την λωρίδα της Γάζας, ακόμα και νοσοκομεία και σχολεία. Εδώ και δύο βδομάδες κάθε μέρα πάνω από 350 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά, δολοφονούνται!

Η δύση στηρίζει ανοικτά την αιματοκύλισα που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Εδώ και δεκαετίες, οι δυτικές κυβερνήσεις κωφεύουν για το Ισραηλινό απαρτχάιντ και τις δολοφονίες εις βάρος της Παλαιστίνης, καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια και μάχη των παλαιστινίων για απελευθέρωση, επιχρίοντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητά και να δικαιολογήσουν την πολιτική του κράτους-δολοφόνο Ισραήλ, βαφτίζουν «μύγες που πρέπει να πεθάνουν» και «τρομοκράτες» τους παλαιστίνιους, στρώνοντας έτσι το έδαφος για όλο και μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος τους. Μάλιστα, η χερσαία εισβολή του Ισραηλινού στρατού εκτροχιάζει τον αριθμό των θανάτων που ήδη χτυπούσε κάθε μέρα αριθμούς ρεκόρ! Είναι σαφές πως Ισραήλ και Δυτικές κυβερνήσεις θέλουν την εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού που τολμά να διεκδικεί την ανεξαρτησία του!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τεράστιες ευθύνες!  Στρατευμένη πλήρως στο ΝΑΤΟϊκό άρμα, κάνει την χώρα μια απέραντη βάση για τα αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που μεταφέρονται στο Ισραήλ. Ενώ με τις αηδιαστικές εγκλήσεις προς το Νετανιάχου να προχωρήσει αλλά «με το μικρότερο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος» δίνει το πράσινο φώς για το βομβαρδισμό, τις δολοφονίες και τις σφαγές αμάχων! Πόσες χαμένες ζωές παιδιών, γυναικών και ανδρών είναι το «μικρότερο ανθρωπιστικό κόστος»; Πόσα βομβαρδισμένα σπίτια και νοσοκομεία;

Την ίδια στιγμή που λαός και νεολαία αγωνίζονται για δικαιοσύνη, η κυβέρνηση παραχωρεί στους Αμερικάνους την 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα του  κράτους του Ισραήλ στην πραγματοποιούμενη από αυτό γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Ταυτόχρονα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, η βάση της Σούδας αποτελεί «κρίσιμο κομμάτι του επιχειρησιακού παζλ», εμπλέκοντας την χώρα ακόμα παραπάνω στη σφαγή που γίνεται στη Γάζα, αφού έχει σημαντικό συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων. Παράλληλα ήδη, από τις πρώτες μέρες της θηριωδίας η ελληνική φρεγάτα Ψαρρά συνόδευε τα ΝΑΤΟικά πλοία.

Καμία ανοχή δεν μπορούμε να δείξουμε στην φιλοπόλεμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που προσφέρει απλόχερα την χώρα για την ικανοποίηση των ΝΑΤΟϊκων σχεδιασμών. Το αίτημα του λαού μας «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» – «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο λαός μας δεν ξεχνά την ευθύνη τους για τους πολέμους και την προσφυγιά. Κανένα όφελος δεν έχουν οι λαοί από την ύπαρξη και την επέκταση των βάσεων του θανάτου και την συμμετοχή των χωρών στο ΝΑΤΟ.

Αντιθέτως, οι λαοί του κόσμου ξέρουν τι σημαίνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.  Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις άνιση μάχη για ελευθερία! Για αυτό, εδώ και δύο βδομάδες, δίνουν την  απάντηση τους στις μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού λαού σ’ όλο τον κόσμο, απέναντι στο Ισραηλινό κράτος και την εξολόθρευση που επιχειρεί!

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Καλούμε όλους του μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωμάτια και τις συλλογικότητες, τον κάθε ένα και την κάθε μία, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και να απαντήσουμε  με ένα να ηχηρό μήνυμα για καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές. Να σταθούμε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού!

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός και η χερσαία εισβολή στην Γάζα!
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου!
Κάτω η τρομοκρατία του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ και των ΗΠΑ!  Αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης!
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11 στις 12:30 , με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
».

ΤΟ ΜΕΡΑ25

Κάλεσμα σε αντιπολεμική κινητοποίηση στη Νατοϊκή Βάση της Σούδας

Στη γειτονιά μας διεξάγεται μια Γενοκτονία, μια κτηνωδία από το Ισραήλ εις βάρος αμάχων, παιδιών γυναικών, ανθρώπων που επί 75 χρόνια βιώνουν την καταπίεση και τον θάνατο. Η ενεργή υποστήριξη της Ελλάδας στο πλευρό των δραστών αυτού του εγκλήματος συνιστά και η ίδια έγκλημα πολέμου για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να διωχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η παραχώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων (Σούδα, Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη κ.α.), η παραχώρηση ναυτικών δυνάμεων όπως η Φρεγάτα «Ψαρά» αλλά και η ηθική και πολιτική στήριξη του Ισραήλ στις σφαγές που διαπράττει, αποτελούν όνειδος για τον ελληνικό λαό, με βάσης τις μακρόχρονες σχέσεις του με τον λαό της Παλαιστίνης.

Οι κάτοικοι της χώρας δεν ταυτίζονται με αυτή την πολιτική. Ο λαός της Κρήτης δεν «τσιμπάει» από τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Δ. Καιρίδη, που λέει ότι έχουμε τουρίστες από το Ισραήλ και όχι από την Παλαιστίνη και για αυτό πρέπει να δούμε το συμφέρον μας. Ο λαός της Κρήτης αντιδρά, παλεύει για Ειρήνη και Δικαιοσύνη. Νιώθει ντροπή όταν διαβάζει πως η Βάση της Σούδας έχει πλέον «φρακάρει» από πλοία και αεροπλάνα που κατέφθασαν με στόχο την επιχειρησιακή υποστήριξη της Γενοκτονίας και της Εθνοκάθαρσης.

Το ΜέΡΑ25, κεντρικά αλλά και με τις Οργανώσεις Βάσης του στην Κρήτη, ζητά την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τη σφαγή στη Γάζα, την τήρηση του διεθνούς δικαίου και την παραπομπή σε δίκη των υπευθύνων για τη Γενοκτονία. Απαιτούμε το κλείσιμο της Βάσης τη Σούδας και την διακοπή κάθε πολεμικής προετοιμασίας που εκτός των άλλων βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το νησί και τους ανθρώπους του. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητες που παλεύουν για την Ειρήνη. Στεκόμαστε ακλόνητα και αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.

Συμμετέχουμε και καλούμε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας στις 12:30 (με προσυγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς)

Η ΛΑΕ – ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα,

Όχι στη συνεχιζόμενη κατοχή και γενοκτονία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη

Οι Παλαιστίνιοι από τότε που η πατρίδα τους το 1948 μπήκε κάτω από την μπότα της ισραηλινής κατοχής, ξεκίνησαν έναν μακρύ δρόμο προσφυγιάς που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια, ενώ από το 1967, που στερήθηκαν ακόμη περισσότερη γη, το κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει αδίστακτα την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική περιθωριοποίηση των 2,2 εκ. παλαιστίνιων πολιτών εντός του Ισραήλ με πρακτικές εθνοκάθαρσης και εξόντωσης.

Το απαρτχάιντ έφτασε να προχωρήσει στην κατασκευή φράγματος στη Δυτική Όχθη όπου Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν και δολοφονούν Παλαιστίνιους «παραβάτες» και έχει μετατρέψει τη Γάζα στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου.

Οι εποικισμοί, δηλαδή η εκδίωξη οικογενειών από τα πατρογονικά τους εδάφη, σπίτια, οικισμούς, καλλιεργήσιμα εδάφη, από εποίκους που μπορούν μα φέρουν οπλισμό είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη στο σημερινό καθεστώς του Ισραήλ.

Πλέον διανύουμε τον πιο αιματοβαμμένο μήνα μετά την Δεύτερη Ιντιφάντα (2000-2005), με τουλάχιστον 8700 νεκρούς, μέχρι και σήμερα, εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά. Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο τη στιγμή που η κυβέρνηση Νετανιάχου – Μπεν Γκβιρ επιδίδεται καθημερινά σε εγκλήματα πολέμου εις βάρος αμάχων. Παράλληλα εντείνονται οι παράνομοι εποικισμοί και οι εκτελέσεις Παλαιστίνιων στην Δυτική Όχθη, οι εκτοπίσεις Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και συνολικά το Ισραήλ εντατικοποιεί τις προσπάθειες για εθνικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων ακόμα και από τα εδάφη που ελέγχει η Παλαιστινιακή Αρχή!

Οι κραυγές της Ευρώπης για “τρομοκρατική επίθεση” είναι υποκριτικές και σε κραυγαλέα αντίθεση με την ενοχή σιωπή που τηρεί η Ε.Ε. και τα ευρωπαϊκά κράτη όσο ο Παλαιστίνιος λαός βιώνει ένα καθεστώς απαρτχάιντ.

Αλήθεια, που ήταν οι καταδίκες για τους χιλιάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και γυναικόπαιδα, για τον βομβαρδισμό δομών και καταφύγιων, για την χρήση βομβών φωσφόρου, στις συνεχιζόμενες δολοφονίες Παλαιστινίων, τις πυραυλικές επιθέσεις του Κράτους του Ισραήλ στα εδάφη ενός άλλου κυρίαρχου κράτους, της Συρίας ή όταν κατά την πρόσφατη εβραϊκή γιορτή του Sukkot, έποικοι εισέβαλαν στο Τέμενος του Αλ-Ακσά, ενώ παράλληλα έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ, όπου πρωτοστάτησε πρώην εκπρόσωπος Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος Σμοτριτς-Μπεν Γκβιρ;

Οι ντροπιαστικές ανακοινώσεις των ελληνικών κομμάτων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) τελούν σε συνολική «σύμπνοια». Η στάση της κυβέρνησης και του Ελληνικού Υπ. Εξωτερικών συνιστά προσβολή των φιλειρηνικών αισθημάτων του ελληνικού λαού. Η κατάπτυστη αποχή της χώρα μας στον από την πρόταση για κατάπαυση πυρός στον ΟΗΕ αποτελεί το μεγαλύτερο ξέπλυμα της γενοκτονίας που εξαπολύει ο στρατός κατοχής, συνιστούν έμπρακτη συνενοχή σε ενέργειες για τις οποίες ήδη το Κράτος του Ισραήλ έχει παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και έχει καταδικαστεί από τον ΟΗΕ. Πολλώ δε μάλλον, συνιστά υποκρισία από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ΥπΕξ Γεραπετρίτη, καθώς τα αεροπλάνα που ήδη σφυροκοπούν την Γάζα, ασκούνταν πριν δύο εβδομάδες στην Καλαμάτα και την Μεσόγειο, μαζί με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

  • Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού.
  • Ο ελληνικός λαός να σταθεί αποφασιστικά δίπλα στις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
  • Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η σφαγή στη Γάζα.
  • Διεθνής Απομόνωση του Ισραήλ ως κράτος απαρτχάιντ.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. – ΑΑ καλεί σε συντονισμό και κοινή δράση όλες τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις, που βρίσκονται στην πραγματικά αλληλέγγυα όχθη με την Παλαιστίνη.

Καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους Ηρακλειώτες ιδιαίτερα τη νέα γενιά σε ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν Παλαιστινιακές οργανώσεις, συλλογικοί φορείς και σωματεία.

  • την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, 6:30 μμ στην πλατεία Λιονταριών

την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, 12:30μμ στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΊΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ με προσυγκέντρωση 11:30πμ στην πλατεία δημοτικής αγοράς.