ΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ: Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ… ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Άλλαξε ρότα η “Νέα Αριστερά” κι εκεί που κάποτε δεν έβρισκε καμία κοινή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τώρα ζητά να συνεργαστούν και τα τρία κόμματα μαζί.

Έχει ενδιαφέρον η αλλαγή πλεύσης της Νέας Αριστεράς σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος δεν άφηνε κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον «μεταλλαγμένο» ΣΥΡΙΖΑ, πλέον απευθύνει προσκλητήριο τόσο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στο ΠΑΣΟΚ για «προοδευτικό μέτωπο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EURACTIV, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς καλεί τα δύο κόμματα να αφήσουν τους ηγεμονισμούς και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι «ώστε να υπάρξει ανατροπή της κυβέρνησης της δεξιάς στη χώρα μας».

Τι μεσολάβησε από τα «δεν θα μπούμε σε διάλογο με τον κ. Κασελάκη, οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις ιδέες, με τις αξίες, με την ιστορία, με την προοπτική της Αριστεράς» μέχρι το κάλεσμα για «προοδευτικό μέτωπο» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Χαρίτσης όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί τις Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Φωτίου κτλ. σε ανακοίνωσή και κοινή τους δήλωση ανέφεραν στις 23/11/23:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος. Ενδειξη αυτής της παθογένειας είναι οι θέσεις που εκφράζει ο Πρόεδρος για κρίσιμα ζητήματα, όπου με ευκολία τη μια μέρα δηλώνει την υποταγή του κόμματος στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την άλλη ξεσπαθώνει ρητορικά, αλλά καθόλου πειστικά, εναντίον τους. Η αναξιοπιστία του, η υπονόμευση του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), η αυταρχική συμπεριφορά που είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Είναι μια πορεία, δυστυχώς, δίχως επιστροφή.»

Τελικά φαίνεται ότι η…πορεία έχει επιστροφή και προφανώς οδηγείται από τις δημοσκοπήσεις.