ΡΕΘΥΜΝΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΡΓΑΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ

Για επίθεση και ξυλοδαρμό εργαζόμενου μετανάστη από το Πακιστάν από τον εργοδότη του, ο οποίος τον κτύπησε άγρια στο πρόσωπο προκαλώντας του μώλωπες και εκδορές, κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, σε καταδικαστική ανακοίνωση που κοινοποίησε.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, μέσω του προέδρου του, Κωνσταντίνου Νικολιδάκη, «το ΕΚΡ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως κατακριτέες και δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας».

Ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν ο εργάτης ενημέρωσε πως δεν θα πάει στην δουλειά του λόγω εθνικής εορτής της πατρίδας του, την οποία γιόρτασε με τους ομοεθνείς του.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι καμία βίαιη συμπεριφορά κατά εργαζομένων δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία του Ρεθύμνου και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον εργαζόμενο. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από τους εργαζόμενους και όλους τους Ρεθυμνιώτες και μόνο θλίψη και οργή προκαλούν» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΡ.

Τον ξυλοδαρμό του εργάτη κατήγγειλε και το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου. Όπως τονίζει το Συνδικάτο, «ο συγκεκριμένος εργάτης, όπως και χιλιάδες άλλοι μετανάστες, ζει και εργάζεται παράνομα στην χώρα μας με αποτέλεσμα να γίνεται για ένα λόγο παραπάνω έρμαιο των ορέξεων των εργοδοτών, και των κάθε λογής απατεώνων και εδώ στο Ρέθυμνο που υπόσχονται το πολυπόθητο χαρτί της άδειας παραμονής αποκομίζοντας χιλιάδες ευρώ από τον κάθε μετανάστη χωρίς στο τέλος κανένα αποτέλεσμα». 

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί μετανάστες εργάτες  όπου σαν σύγχρονοι σκλάβοι δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς, ακόμα και ξύλο από τους σύγχρονους εργοδότες», αναφέρει το Συνδικάτο, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα αυτά πρέπει να καταδικαστούν και να αναπτυχθεί αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.