ΡΕΘΥΜΝΟ: Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΓΑΓΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, μέλη των οργανώσεων ΝΑΡ και νΚΑ Κρήτης, με αφορμή την εισβολή – όπως καταγγέλλουν – στο σπίτι φοιτήτριας, μέλους της νΚΑ Ρεθύμνου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ATTACK Κρήτης, και την επακόλουθη προσαγωγή της.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν την εισβολή στην οικία της φοιτήτριας της Κοινωνιολογίας, αλλά και άλλων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια, στο πλαίσιο, όπως εκτιμούν, επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό εκείνων που έγραψαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Οι διαμαρτυρόμενοι μιλάνε για αδικαιολόγητη πράξη, και για στοχοποίηση φοιτητών εξαιτίας της πολιτικής και συνδικαλιστικής τους δράσης. Υπενθυμίζουν μάλιστα το γεγονός, ότι μέλη των συγκεκριμένων οργανώσεων (ΝΑΡ και νΚΑ) πριν λίγο καιρό είχαν κρεμάσει γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, και τότε το πανό κατέβηκε κατόπιν παρέμβασης επιχειρηματιών και της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) και η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), αναφέρεται πως πρόκειται για μία επίθεση «που εξαπολύεται σε κάθε άκρη της χώρας και βάζει στο στόχαστρο νέους και νέες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων και του νεολαιίστικου κινήματος, που δίνουν αγώνες σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονίες και δεν είναι τυχαία. Ενοχλεί η αντικαπιταλιστική αριστερά και η δράση της στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, ενοχλεί που παίζει πρωτοπόρο ρόλο στην σύνδεση τους με τα αντιπολεμικά συνθήματα που αντηχούν σε όλο τον κόσμο ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, του δολοφόνου κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, την γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, τους άδικους καπιταλιστικούς πολέμους».

Επιπλέον κάνουν λόγο επίσης για αγώνες της νέας γενιάς: «Στην εποχή της ακρίβειας, της διαρκώς εντεινόμενης υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της ανύπαρκτης φοιτητικής μέριμνας, την εποχή των αμέτρητων Airbnb, των αβάσταχτων για την τσέπη της πληττόμενης νεολαίας ενοικίων και της μετατροπής των νησιών, και δη της Κρήτης, σε τεράστια τουριστικά θέρετρα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες της νεολαίας, που με τα χίλια ζόρια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα για να σπουδάσει, ή να ζήσει απλά σε τουριστουπόλεις».

«Η απάντηση θα δοθεί από το οργανωμένο, πολιτικό, λαϊκό κίνημα, από την αγωνιζόμενη νεολαία, τους εργαζόμενους, από όσους πνίγει αυτό το σύστημα και ψάχνουν τρόπους να το ανατρέψουν! Μέσα από δυνατούς, ανεξάρτητους και μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία, να δώσουμε αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση-καταγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι οργανώσεις Κρήτης του ΝΑΡ και της νΚΑ καταγγέλλουμε απερίφραστα την εισβολή αστυνομικών σήμερα 26/4 στις 5 το πρωί, σε σπίτι φοιτητών στο Ρέθυμνο, εκ των οποίων η μια φοιτήτρια της Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Attack, και την προσαγωγή τους στην ασφάλεια!

Σύμφωνα με την ασφάλεια αφορμή για την επιχείρηση αυτή ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της πόλης! Χωρίς καμία δικαιολογία για το πώς στοχοποιήθηκε, ακολουθήθηκε και προετοιμάστηκε μέσω εισαγγελίας η βίαιη εισβολή στο σπίτι της φοιτήτριας και μέλους μας, είναι ξεκάθαρη η πολιτική και οργανωμένη στοχοποίηση για πολιτική και συνδικαλιστική δράση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς! Άλλωστε στο Ρέθυμνο όταν οι οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ πριν λίγο καιρό είχαν κρεμάσει γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, επιχειρηματίες και αστυνομία το κατέβασαν άρον άρον γιατί χαλούσε την εικόνα του τουρισμού. Η επίθεση αυτή αποτελεί εξάλλου μια συνέχεια των πρόσφατων πειθαρχικών διώξεων φοιτητών, αγωνιστών και μελών μας στην Πάτρα για τη συμμετοχή τους στο φοιτητικό κίνημα απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μυρωδιά χούντας η αστική δημοκρατία του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που υπηρετεί η ΝΔ και η αστική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με τις αναδιαρθρώσεις και τους νόμους που ψηφίζουν απέναντι στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας. Για αυτούς είναι επακόλουθη η στοχοποίηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην βαρβαρότητα της αστικής πολιτικής, όσων παλεύουν για μια άλλη κοινωνία στο ζοφερό παρόν της ανεργίας, της φτώχειας, των καπιταλιστικών πολέμων, της άκρατης και αδηφάγας τουριστικοποίησης που καθιστά αδύνατη την επιβίωση στην Κρήτη. Η επίθεση αυτή που εξαπολύεται σε κάθε άκρη της χώρας και βάζει στο στόχαστρο νέους και νέες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων και του νεολαιίστικου κινήματος που δίνουν αγώνες σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονίες δεν είναι τυχαία…

Ενοχλεί η αντικαπιταλιστική αριστερά και η δράση της στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, ενοχλεί που παίζει πρωτοπόρο ρόλο στην σύνδεση τους με τα αντιπολεμικά συνθήματα που αντηχούν σε όλο τον κόσμο ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, του δολοφόνου κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, την γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, τους άδικους καπιταλιστικούς πολέμους! Μετά από το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα των προηγούμενων μηνών για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, η νεολαία βγήκε ξανά δυναμικά στο προσκήνιο.

Στην εποχή της ακρίβειας, της διαρκώς εντεινόμενης υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της ανύπαρκτης φοιτητικής μέριμνας, την εποχή των αμέτρητων Airbnb, των αβάσταχτων για την τσέπη της πληττόμενης νεολαίας ενοικίων και της μετατροπής των νησιών, και δει της Κρήτης, σε τεράστια τουριστικά θέρετρα, νέοι και νέες αντιστέκονται! Η προσπάθεια κυβέρνησης, τοπικής εξουσίας και πρυτανικών αρχών να κάμψουν τους αγώνες της νέας γενιάς θα πέσει στο κενό! Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες της νεολαίας που με τα χίλια ζόρια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα για να σπουδάσει ή να ζήσει απλά σε τουριστουπόλεις. Τέλος στις αυθαιρεσίες των σωμάτων καταστολής που νομίζουν ότι θα μπουκάρουν σε σπίτια αγωνιστών και αγωνιστριών ανενόχλητοι!

Η απάντηση θα δοθεί από το οργανωμένο, πολιτικό, λαϊκό κίνημα, από την αγωνιζόμενη νεολαία, τους εργαζόμενους, από όσους πνίγει αυτό το σύστημα και ψάχνουν τρόπους να το ανατρέψουν! Μέσα από δυνατούς, ανεξάρτητους και μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους κ σωματεία, να δώσουμε αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια! Προσπαθούν να λυγίσουν την αντικαπιταλιστική αριστερά, την Attack στα ΑΕΙ και τα μέλη της και επιτίθονται στους αγώνες που δίνει μέσα από τα κινήματα, γιατί την φοβούνται. Και πολύ καλά κάνουν και μας φοβούνται! Γιατί το οργανωμένο πολιτικό κίνημα νεολαίας αποτελεί καρδιά του ρεύματος ανατροπής όσων εκείνοι φέρνουν και η νΚΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΟΎΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ!

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα 26/4, στις 18:00, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου».

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΡΑ25 | ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στην οποία τονίζεται:

Καταγγέλλουμε την αδιανόητη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ρέθυμνο που πραγματοποίησε έφοδο εχθές σε σπίτι αγωνίστριας φοιτήτριας με την αιτιολογία ότι πραγματοποιούν έρευνες «για να βρεθεί ποιος ευθύνεται για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου»!

Η αστυνομία έστησε κυνήγι μαγισσών και επιχείρηση τρομοκρατίας φοιτητών και φοιτητριών στην πόλη, με σκοπό να καμφθούν οι φωνές αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και οι αγώνες για να σταματήσει η γενοκτονία και ο πόλεμος. Είναι δε προκλητικό ότι πραγματοποιούνται έφοδοι σε σπίτια φοιτητών με μόνο στοιχείο ότι είναι “ύποπτοι” ως συνδικαλιστές φοιτητές στην πόλη.

Συγκεντρώνονται στην Ευρώπη πολλά ανησυχητικά δείγματα γραφής από πλευράς των κυβερνήσεων που για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του πολεμοχαρούς ΝΑΤΟ φιμώνουν τους πολίτες και παραβιάζουν ελευθερίες. Το ίδιο συνέβη στη Γερμανία με την έκδοση απαγόρευσης εισόδου στο Γιάνη Βαρουφάκη και άλλους πανεπιστημιακούς, αλλά και με τη σύλληψη μέλους του Diem. Το ίδιο και στη Γαλλία με την ποινική έρευνα σε βάρος υποψήφιας ευρωβουλεύτριας της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Οι εικόνες άγριας καταστολής των καταλήψεων και διαδηλώσεων στα πανεπιστημιακά campus των ΗΠΑ, αποτυπώνουν τους στόχους της κυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της και για τα δικά μας πανεπιστήμια. Όμως, το δίκιο δεν μπορεί να πνιγεί με την αστυνομική βία.

Στηρίζουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν την αστυνομική αυθαιρεσία. Δεν είναι τυχαία αυτή η κίνηση σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει ακραία μέσα καταστολής, όπως η αστυνομική βία, οι σκευωρίες και τα πειθαρχικά για να κάμψει τον αγώνα της νεολαίας στα πανεπιστήμια.

Η λογοκρισία και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη δεν θα περάσουν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να σταματήσει η γενοκτονία.