ΡΕΝΤΗ: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σήμερα, Σάββατο, ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια της Πέμπτης στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Υποβάλλεται σήμερα σε νέα επέμβαση ο αστυνομικός, που νοσηλεύεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη. Εκτεθειμένη η κυβέρνηση που πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία, σήμερα το πρωί στο Μεγάρου Μαξίμου.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μεγάρου Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλεί άμεσα σήμερα στις 11 το πρωί τους, Γιάννη Οικονόμου, Γιώργο Φλωρίδη, Γιάννη Βρούτση, Σταύρο Παπασταύρου, Ακη Σκέρτσο και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο, ώστε να συζητηθούν νέα άμεσα μέτρα, για το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ προχώρησε αρχικά σε 424 προσαγωγές ατόμων που τελικά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, δίχως καμία σύλληψη. Επίσης, την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα επεισόδια στου Ρέντη και ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού από χούλιγκαν.

Ηχητικό ντοκουμέντο από την επικοινωνία που είχαν αστυνομικές δυνάμεις την ώρα των επεισοδίων είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγονται δύο αστυνομικοί να συζητούν για την κατάσταση του τραυματία και τη διαχείριση του κόσμου στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη. Να «μην φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δε λάβεις εντολή» είναι η οδηγία που ακούγεται να δίνει αστυνομικός ,με τον συνάδελφό του να λέει για τον τραυματία ότι, «δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αναμένεται σήμερα να κάνουν μία νέα επέμβαση καθώς λόγω της κατάστασης της υγείας του αυτό ήταν αδύνατον να γίνει χθες, Παρασκευή. Ο αστυνομικός υποβλήθηκε αρχικά σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον μηρό, με τους γιατρούς του Κρατικού Νικαίας να δίνουν μεγάλη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς διακομίστηκε με ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο 31χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά η ΚΑΡΠΑ που του έγινε απέβη σωτήρια, καθώς επανήλθε η καρδιακή του λειτουργία ύστερα από 10 λεπτά περίπου.