ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑ

Τη Δευτέρα 22/4 γύρω στις 10.30μμ ο μετανάστης εργάτης Σ.Α., 36 ετών, βρέθηκε ενώ εργάζονταν με τη μηχανή του ως διανομέας στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα.

Τον προσπέρασε ένας οδηγός αυτοκινήτου SMART χρώματος λευκού με σβηστά φώτα και με επικίνδυνο ζιγκ ζαγκ κόβοντας του τον δρόμο. Όταν ο διανομέας του φώναξε «άναψε τα φώτα σου» τότε αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε φωνάζοντας «έλα Πακιστανέ, εδώ να ανάψω τα φώτα μου; γαμώ το Πακιστάν, γαμώ το μ@@@@ι της μάνας σου». Τον χτυπούσε με γροθιές εμφανώς εκπαιδευμένου στο μποξ, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. 

Η παρέμβαση περαστικών εμπόδισε τα χειρότερα καθώς παρευρισκόμενοι παρατήρησαν ότι είχε επάνω του μαχαίρι. Η Ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε 15 λεπτά αφού το φασιστοειδές απομακρύνθηκε, ενημερώνει η ΚΕΕΡΦΑ. Όμως τα στοιχεία του αυτοκινήτου του καθώς και βίντεο δόθηκε επί τόπου στην ομάδα ΔΙΑΣ η οποία είπε στον Σ.Α. ότι η καταγγελία του θα βρίσκεται στο 4ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Δείτε εδώ το βίντεο από την επίθεση (σκληρές εικόνες)

Ο διανομέας προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας. Η ρατσιστική επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά μέρος μιας συνολικότερης αύξησης των επιθέσεων, ιδιαίτερα κατά μεταναστών τα τελευταία χρόνια.