ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας που χτυπάει ήδη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από την Τρίτη θα περάσει από την Ελλάδα και το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, όπου θα προστεθούν κι οι θυελλώδεις άνεμοι. Κλειστά σχολεία, διακοπές κυκλοφορίας και αλυσίδες είναι τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 10 το βράδυ της Δευτέρας τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

\Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 10 το βράδυ της Κυριακής, μέχρι την ύφεση των φαινομένων. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 34ο της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.