ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ

Με μία απίστευτη δήλωση του πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δικαιολόγησε τον τραγικό θάνατο του 17χρονου Ρομά που που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά…

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, πολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχεις περιστατικά με τραγική κατάληξη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να το λαμβάνουμε υπόψιν μας».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 17χρονου επήλθε από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα από κοντινή απόσταση.

Η βολίδα προκάλεσε διαμπερές τραύμα από την ραχιαία πλευρά ενώ η σφαίρα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. 

Ο 17χρονος Χρήστος φέρει, επίσης, εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, ενώ δεν διαπιστώνονται χτυπήματα στα πλευρά. Περαιτέρω εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δείγματα πυρίτιδας στα δάχτυλα του θύματος.

Καταγγελίες από τον δικηγόρο της οικογένειας

Παράλληλα, σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο Ιωάννης Μπαγκαγιάννης, δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου, κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

Ο δικηγόρος καταγγέλλει ότι ο χώρος όπου πυροβολήθηκε ο Χρήστος πλύθηκε προτού φτάσει η Σήμανση, ενώ αποκαλύπτει ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός.

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» υπογραμμίζει ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Τέλος δηλώνει ότι ελήφθη δείγμα από τα χέρια του νεκρού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν κοντά στο όπλο, όμως τα χέρια του είχαν πλυθεί.