ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ»

Σε μια προκλητική δήλωση, προσπαθώντας να διαχύσει τις ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προχώρησε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Βίκυ Φλέσσα.

Μιλώντας σε εκδήλωσή της στον σύλλογο ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η υποψήφια γαλάζια ευρωβουλέυτρια μιλώντας για τα Τέμπη, τοποθέτησε το έγκλημα στο πλαίσιο των διαχρονικών παθογενειών του κράτους, χωρίς αναφορά σε πολιτικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

Αντιδράσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η βολική για την κυβέρνηση έννοια της «συλλογικής ευθύνης»

«Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρία Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι ”το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί”, επιβεβαιώνει ότι κάθε πτυχή της εμπλοκής τής ΝΔ σ’ αυτή την τραγωδία οδηγεί στη συγκάλυψη, την πρόκληση και την ύβρη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «η προσπάθεια της υποψήφιας της ΝΔ να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και να την ”ξεπλύνει” από συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ίδια την τραγωδία, αλλά και σε όλα όσα ακολούθησαν και αποκαλύπτονται συνεχώς, συνιστά βαθύτατη προσβολή προς τους συγγενείς των θυμάτων, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης».

Σημειώνει καταληκτικά ότι «η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της ”συλλογικής ευθύνης” που υιοθετεί η κυρία Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των συγγενών για δικαιοσύνη και στηρίζει τον αγώνα τους».

ΚΚΕ: «Κυβερνητική “υπερασπιστική γραμμή” που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του»

«Η κυρία Φλέσσα, με τη δήλωσή της ότι “τους νεκρούς σε Τέμπη και Μάτι τους σκοτώσαμε όλοι μαζί”, εξέφρασε με κυνικό τρόπο αυτό που ουσιαστικά εννοούν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, όταν μιλάνε για “ανθρώπινα λάθη” και “χρόνιες παθογένειες”, για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις απαράδεκτες δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα» και προσθέτει:

«Άρα, δεν είναι μια προσωπική της γνώμη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, είναι η κυβερνητική “υπερασπιστική γραμμή” που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του»