ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΚΑΘΕΙΡΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ FOLLI-FOLLIE

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε πολυετείς καθείρξεις στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχα και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου όσον αφορά το σκάνδαλο της Folli Follie, όσον αφορά τις κατηγορίες για την «ωραιοποίηση» των ισολογισμών, την επίδρασή τους στην χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ομόφωνη κρίση του δικαστηρίου η δράση των κατηγορουμένων δεν συνιστά εγκληματική οργάνωση και έτσι τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και οι συγκατηγορούμενοί τους κηρύχθηκαν αθώοι για αυτή την κατηγορία.

Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε κάθειρξη 17 ετών, στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο 11 έτη και στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου 10 έτη.

Στους άλλους δύο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών (στην Ε.Ν) και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Καίτη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη συνεργάτη της Folli Follie κατά μεταβολή της κατηγορίας, για συνέργεια σε πλαστογραφία, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Επίσης έκρινε ένοχο, καταζητούμενο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ασιατικού κλάδου του ομίλου, για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων επί των ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει εντός της ημέρας για το εάν θα χορηγηθεί ή όχι αναστολή στους πέντε καταδικασθέντες.