ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 

Καταδικασμένος τελεσίδικα για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή σε βάρος προηγούμενης σχέσης του ήταν ο 71χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα, από το 2019, για πράξεις που είχαν γίνει το 2013. Η απόφαση αυτή που εκκρεμούσε πάντως, εκτελέστηκε εχθές και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή για τη δολοφονία της 43χρονης στην Σαλαμίνα. Ολιγωρία της αστυνομίας καταγγέλλει η οικογένεια του θύματος.

Με αλλαγμένα στοιχεία και ταυτότητά του κυκλοφορούσε ο γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας από το 2009. Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν και όχι εξ αρχής με τα στοιχεία του, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρώνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως αυτή την αλλαγή την έκανε νομίμως μέσω της δικαστικής οδού.

Την ίδια ώρα η αδελφή του θύματος με τηλεοπτικές της παρεμβάσεις, αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε ολιγωρία από πλευράς των Αρχών το βράδυ της Παρασκευής που έγινε η κακοποίηση της 43χρονης μητέρας και τα 24ωρα που μεσολάβησαν έως την δολοφονία της, για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως εξηγεί η αδερφή της 43χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «ήταν τόσο χτυπημένη που δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει». Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν η 43χρονη και η μητέρα της τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να κάνουν την καταγγελία, οι αστυνομικοί τους είπαν ότι «δεν είχαν περιπολικό, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και θα έπρεπε να πάει η ίδια από εκεί να καταγγείλει το περιστατικό». Όταν πήγαν στο τμήμα και πάλι, σύμφωνα με την αδερφή της 43χρονης, δεν τις διευκόλυναν και τελικά οι δύο γυναίκες έφυγαν και επέστρεψαν την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν η ζήλεια το πρόβλημα στη σχέση τους, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο 71χρονος δράστης της δολοφονίας, ενώπιον του εισαγγελέα. «Δεν υπήρχε ζήλεια, γνωρίζονταν επτά χρόνια. Βολεύτηκε δίπλα σε μια κοπέλα και άρχισαν να τσακώνονται επειδή δεν δούλευε» λέει χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το παιδί της αδερφής της είπε συγκινημένη πως «σκέφτομαι το παιδί της που ήταν όλη μέρα μαζί. Δεν σκέφτηκε ο δράστης ότι εκτός από την αδερφή μου κατέστρεψε και ένα παιδί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αρνείται ότι λειτούργησε με ολιγωρία, αναφέρει πως υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό την επίμαχη νύχτα και ότι όταν ζητήθηκε από την μητέρα και το θύμα να κληθεί ασθενοφόρο, προτίμησαν να φύγουν και να μεταβούν μόνες τους για τις πρώτες βοήθειες, ενώ τα στοιχεία τους τα έδωσαν στους αστυνομικούς την επόμενη ημέρα στην κατάθεσή τους που έγινε και επισήμως η μήνυση και έκτοτε αναζήτησαν τον δράστη σε όλα τα πιθανά σημεία που τους υπέδειξαν οι ίδιες.

Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη, απ’ όπου καταγόταν, με άλλα στοιχεία και εξέδωσε τη νέα ταυτότητα και αν αυτό το έπραξε για να κρύψει την μουσουλμανική του προέλευση και όχι για άλλους λόγους.