ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ “ΤΙΝΑ” Ο ΤΣΙΠΡΑΣ – ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σε συνέντευξη στο πλαίσιο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, στο συνέδριο της “Καθημερινής”, «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά», ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας…ελάχιστη αυτοκριτική, υπερασπίστηκε (μια από τα ίδια…) για άλλη μια φορά, τα “επιτεύγματα” της κυβέρνησης του 2015, δηλαδή την υποτιθέμενη…έξοδο από τα μνημόνια και το “μαξιλάρι” των 37δις.

Σημείωσε πως για την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος για τρία πράγματα:

Για την έξοδο από το Μνημόνιο, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…«χωρίς κανέναν λεκέ», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Επίσης σχολίασε πως, «Πετύχαμε την έξοδο από τα Μνημόνια το 2018, κάτι που δεν κατάφεραν οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις, του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά».

Υπερασπίστηκε, για μία ακόμα φορά, το «μαξιλάρι των 37 δις ευρώ» και την…επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει τη χώρα με γεμάτα ταμεία.

«Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ίσως η εντιμότερη της Μεταπολίτευσης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Ούτε ένας λεκές δεν έμεινε στο, συνήθως χωρίς γραβάτα, πουκάμισό μας. Γιατί εμείς δεν φοράγαμε γραβάτα, γιατί αν φοράγαμε μπορεί και να κρύβαμε και τον λεκέ», σχολίασε…

«Δεν είχα στο μυαλό μου μια πολιτική ρεβάνς για την “Πρώτη φορά Αριστερά”, αλλά στόχο είχα την ευρεία πολιτική συναίνεση για την έξοδο της χώρας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε ευτυχής που η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομαλοποίηση των σχέσεων με τις ΗΠΑ…

Παραδέχθηκε πως στο σκάνδαλο Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες η διαχείριση ήταν ατυχής, τονίζοντας όμως πως «οι προθέσεις μας ήταν αντίθετες».

Τέλος ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα αλλά και τις αποτυχίες της Μεταπολίτευσης, στη χρεοκοπία της χώρας το 2010 και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015-2019 με διάθεση αυτοκριτικής αλλά και υπεράσπισης των επιτευγμάτων.