κοπή δέντρων στο δάσος Σέιχ Σου / φωτο: alterthess.gr

«ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ» ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΕΙΧ-ΣΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ… FLYOVER

Κάτοικοι του Δήμου Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν ότι το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε το κόψιμο 100 περίπου δέντρων στο δάσος του Σέιχ-Σου στο πλαίσιο της κατασκευής του Fly over.

«Γύρω στις 10 ακούσαμε αλυσοπρίονα μέσα στο δάσος, δέντρα 70 ετών, τα έκοβαν και οι κορμοί έσκαγαν στην άσφαλτο, στον κόμβο Νεάπολης» δήλωσε η Μαρία Λαμπρινάκη, κάτοικος της Νεάπολης μιλώντας στο alterthess.gr.

«Εμείς ως Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου αλλά και ο Σύλλογος Δρομέων για την Υγεία ειδοποιηθήκαμε από τους κατοίκους. Είχε προκληθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα και οι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία. Έχουμε έρθει στο δασαρχείο ήρθαμε για να δούμε αν υπάρχει άδεια υλοτομησης. Το θέμα είναι ότι γιατί προχωρά η υλοτόμηση δεδομένου ότι εκκρεμεί διαβούλευση για την τροποποίηση του εμβαδόν της θιγόμενης έκτασης και για τον λόγο αυτό πρόκειται να καταθέσουμε αίτηση αναστολής της υλοτόμησης» αναφέρει η Λευκοθέα Βιζέλη, μέλος της Επιτροπής Προστασίας του Σέιχ-Σου μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι εργάτες μπήκαν στο δάσος λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ως μέτρο προστασίας από πυρκαγιές. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι αρχικά το δημόσιο υποστήριζε ότι θα υλοτομηθεί έκταση περίπου 80 στρεμμάτων, όμως πλέον προβλέπεται ότι θα αγγίξει τα 187 στρέμματα δάσους.