«ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η υπόθεση των μη κρατικών πανεπιστημίων, με την παραίτηση της Αθηνάς Λινού από τη θέση της Τομεάρχη Παιδείας να συνδέεται με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα είπε πως έχει παραιτηθεί εδώ και τρεις εβδομάδες (από τότε που άνοιξε η συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια) αλλά επισήμως δεν είχε ανακοινωθεί κάτι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης της.

Πάντως η ίδια, ερωτηθείσα αν σχετίζεται η παραίτησή της με την θέση της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απάντησε πως δεν πρέπει να συσχετιστεί.

«Δεν υπήρξε κάποιος λόγος, απλά θέλω να ασχοληθώ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και χρονικά δεν έβγαινε» εξήγησε μιλώντας στον Realfm 97,8.

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Ιατρικής και υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Παρά την επίσημη θέση του κόμματος και ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης (Τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήταν αρνητικός σε δηλώσεις του. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Χάρης Μαμουλάκης είχε τονίσει ότι «το κρίσιμο δεν είναι η ίδρυση ad hoc μη κρατικών ΑΕΙ αλλά η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας».

«Ακούμε τα κελεύσματα της εποχής και υπάρχει έλλειμμα από την πλευρά της κυβέρνησης που διοικεί τα τελευταία 4-5 χρόνια καθώς δεν έχει προνοήσει να συνδέσει την πραγματική οικονομία με τα υφιστάμενα κρατικά πανεπιστήμια που είναι και εξόχως ανταγωνιστικά στην Ευρώπη», ανέφερε.

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα σημείωσε: «Οφείλουμε να το δούμε. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ευρωπαϊκή απόφαση στο πλαίσιο της άρσης περιπτώσεων που δεν διέπουν τον ορθό ευρωπαϊκό ανταγωνισμό δεν μπορούμε παρά να μελετήσουμε τι συμβαίνει. Δεν είμαστε αρνητικοί εκ προοιμίου. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να είναι χρήσιμος. Και είναι σημαντικό όταν νομοθετείς κάτι να βλέπεις σε έναν ορίζοντα πολλών ετών μπροστά σου. Όπως και να προχωρήσει πρέπει να υπάρχει αρμονική συναρμογή».

Επέμεινε ωστόσο ότι «είναι πάρα πολύ κρίσιμο να εξεταστεί τι πρόκειται να παρουσιαστεί. Εμμονές και αγκυλώσεις δεν υπάρχουν στην αξιωματική αντιπολίτευση».