Συγκέντρωση εξω απο το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης. Τρίτη 2 Απριλίου 2024 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε και αναμένεται να παραδοθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε σε βάρος των αστυνομικών για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Τις βαρύτερες πειθαρχικές ευθύνες φέρουν ο σκοπός που βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο, μπροστά στο οποίο σημειώθηκε η άγρια δολοφονία της Κυριακής, η αξιωματικός υπηρεσίας που βρισκόταν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων τη μοιραία στιγμή, καθώς και ο επόπτης.

Από τους τρεις τη μεγαλύτερη πειθαρχική ευθύνη φέρει ο σκοπός, καθώς μπροστά στα μάτια του η αδικοχαμένη Κυριακή δέχτηκε τις φονικές μαχαιριές του 39χρονου πρώην συντρόφου της.

Επιπλέον οι ευθύνες της επότριας αφορούν στο γεγονός ότι δεν μερίμνησε για την εύρεση περιπολικού ενώ δεν έδωσε τις σωστές οδηγίες στην αξιωματικό υπηρεσίας.

Τέλος, για τον τηλεφωνητή του 100, που απάντησε στην Κυριακή το κυνικό «το περιπολικό δεν είναι ταξί» όταν η 28χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση βγαίνοντας από το ΑΤ, ο διενεργών την ΕΔΕ σημειώνει ότι παρέλειψε να ζητήσει τα στοιχεία του πρώην συντρόφου προκειμένου να τα καταχωρήσει προς διάθεση περιπολικού και προσαγωγής του σε περίπτωση ανεύρεσής του.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται την Παρασκευή (10/5) να υποβληθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ΕΔΕ θα συμπεριληφθεί στην έρευνα που γίνεται μετά από εντολή του Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών.