ΠΑΣΟΚ: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν τουλάχιστον έξι βουλευτές του κόμματος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την οποία συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα προβληματισμού με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, ανοίγοντας τη συζήτηση, να επισημαίνει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι «αποτελεί προγραμματική μας θέση και ο ρόλος μας είναι να νομοθετούμε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι όχι να σχολιάζουμε απόψεις».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα την προσεχή Τρίτη καθώς στη σημερινή συνεδρίαση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από σειρά βουλευτών οι οποίοι άφησαν ανοιχτό να απέχουν από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα έθεσαν και ζήτησαν διευκρινήσεις σε σειρά νομικών ζητημάτων, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους νομικούς τού κόμματος και θα απαντηθούν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, ενώ δεν έλειψαν και πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα από ορισμένους εξ αυτών.

Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες, μία υπό την αρμόδια τομεάρχη Δικαιοσύνης, Μιλένα Αποστολάκη, για το νομοσχέδιο που αφορά τον νέο Δικαστικό Χάρτη και η δεύτερη υπό τον Στέφανο Παραστατίδη για το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στέκεται υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, ενώ ήδη έχει δημοσίως δεσμευθεί ότι δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία.