ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν, όπως υποστηρίζουν, όλους τους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

Οι δικηγόροι, των οποίων η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζικότατη, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί μπροστά από τον δικηγορικό σύλλογο στην οδό Ακαδημίας και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κοραή, οπού είχαν συγκεντρωθεί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και άλλοι κλάδοι ελευθέρων επαγγελματιών και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Πλατεία Συνάγματος.

Στην ομιλία τους στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόοδος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες αφήνει στο απυρόβλητο εταιρείες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κ.ο.κ.» προσέθεσε ο ο κ. Βερβεσός και κατέληξε:

«Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

«Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά»

Στην πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνομίλησε με αρκετό κόσμο, ακούγοντας από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, ενώ μιλούσε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, και τώρα έρχεται ο λογαριασμός, ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε:

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Η εποχή των μνημονίων έχει λήξει. Η ΝΔ έχει την ευθύνη της φοροεπιδρομής. Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

«Ο κ. Κατρούγκαλος ήταν μαρτυριάρης για όλο το μνημονιακό μπλοκ»

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη στη συγκέντρωση των επαγγελματιών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

«Φαίνεται ότι ο κύριος Κατρούγκαλος δεν ήταν απλά μαρτυριάρης για αυτό που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μαρτυριάρης για ολόκληρο το μνημονιακό μπλοκ.

Για αυτό που το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε. Για το νέο κύμα λιτότητας το οποίο ξεκινάει αυτή τη φορά όχι με τους συνταξιούχους αλλά με τους μικρομεσαίους.

Πάμε πίσω στα τεκμήρια της δεκαετίας του ’70, έχουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην υπερφορολόγηση αυτών που δεν έχουν, στην μη φορολόγηση αυτών που έχουν, στα ντουβάρια και στην οικοδομή. Κάθε πέρσι και χειρότερα».

ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων κ.α.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, παρέμειναν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης με απόφαση του συλλόγου, ενώ οι ιδιοκτήτες των ταξί πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία από το κέντρο της Πάτρας προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση έβαλε για άλλη μία φορά κατά του εύκολου στόχου, δηλαδή εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών, εφαρμόζοντας ένα αναχρονιστικό και οριζόντιο μέτρο φορολόγησης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, σημείωσε ότι «το ελληνικό εμπόριο θα αφελληνιστεί και θα εξαφανιστεί».

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

ΧΑΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν σήμερα στα Χανιά εκπρόσωποι ελεύθερων επαγγελματιών. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών όπου οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν πανό και μοίραζαν φυλλάδια σε διερχόμενους πολίτες.

Σε ομιλίες τους εκπρόσωποι των ελευθέρων επαγγελματιών ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο και αναχρονιστικό τονίζοντας παράλληλα ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα παταχθεί η φοροδιαφυγή αλλά θα πληγούν μικρές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκλεισε τμήμα της οδού Τζανακάκη στο ύψος των ΔΟΥ.