ΠΑΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Τη Τρίτη 27/2 η αντιτρομοκρατική προχώρησε στις συλλήψεις δέκα ατόμων, τα οποία κατηγορεί για τη δημιουργία και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και Δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί διαφορετικών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων (του στρατού και της αεροπορίας) . Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη»-σύμφωνα πάντα με την αντιτρομοκρατική-των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”, χωρίς άμεση συμμετοχή στην ίδια την οργάνωση.

Ερωτηματικά προκύπτουν από την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει η αντιτρομοκρατική στις συλλήψεις και την ανακοίνωση τους μία μέρα πριν την μεγάλη εργατική απεργία που εξελίσσεται σήμερα, καθώς και με την μαύρη επέτειο του ενός χρόνου από το δολοφονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παραμονή μεγάλων γεγονότων όπως απεργιών, σκανδάλων κλπ οι εκάστοτε κυβερνήσεις προσπαθούσαν μέσω διαρροών προς τα φιλικά τους ΜΜΕ να αλλάξουν την επικαιρότητα και την ατζέντα, ώστε τα «φώτα» της δημοσιότητας να μην δείχνουν προς τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα και γεγονότα αλλά σε ελάχιστης σημασίας που στη πραγματικότητα δεν απασχολούν τη κοινωνία.

Στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής εκτός από τις συλλήψεις έγιναν τουλάχιστον δέκα έρευνες σε σπίτια, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, σφαίρες, αλλά και κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές: Όλα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστούν, ενώ έχουν κατασχεθεί αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει κι άλλες επιθέσεις, για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι συλληφθέντες έχουν συμμετοχή- ανάμεσα σ’ αυτές περιλαμβάνεται η επίθεση με χειροβομβίδα σε σχολή πολεμικών τεχνών στον Κορυδαλλό, αλλά και η αποστολή τρομο-φακέλου στην πρόεδρο Εφετών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα πάντα με την αντιτρομοκρατική: ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είναι γνωστοί αντιεξουσιαστές, αλλά έχουν απασχολήσει τις Αρχές για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ληστείες και ναρκωτικά. 

Οι υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται είναι:

  • αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην Κηφισιά
  • ρίψη χειροβομβίδας σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου
  • ρίψη χειροβομβίδας στη Λάρισα

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται -10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο,
3 πιστόλια,
περίστροφο,
καραμπίνα,
εξαρτήματα όπλων,
ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
χειρόγραφες σημειώσεις

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.