«ΠΑΓΟΣ» ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 

Η γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι αντιδράσεις από την Εκκλησία, έχουν μπλοκάρει όπως φαίνεται, το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.  Η απάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση χθες: «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», έδωσε “τροφή” για σχόλια και ερμηνείες, περί παγώματος του επίμαχου νομοσχεδίου, που προς το παρόν φαίνεται μένει στο συρτάρι.

Το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη εξάλλου, όποτε τίθεται το ζήτημα στο briefing, διαβεβαιώνει μεν ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει τη δέσμευση του, αλλά αποφεύγει να προσδιορίσει το χρόνο.

Σημειώνεται πάντως πως, ιδίως οι βουλευτές της επαρχίας, δέχονται πιέσεις από συντηρητικούς ψηφοφόρους. Ενώ η Εκκλησία πιέζει όλους τους βουλευτές, στην επαρχία και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η Εκκλησία δε νομοθετεί. 

Το “εκσυγχρονιστικό προφίλ”, που θέλει άλλωστε να προβάλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν συνάδει με υποχώρηση στις πιέσεις της Εκκλησίας. Από την άλλη, το πολιτικό κόστος φαίνεται πως τρομάζει το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.