ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ 

Οργανωμένη η επίθεση στους αστυνομικούς στον Ρέντη, όπως υποδεικνύει η κατάθεση του 18χρονου οπαδού και καθ’ ομολογία δράστη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στο κλειστό του Ρέντη. Ο 18χρονος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι “Μου έδειξαν πώς να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα”.

Παραδέχτηκε πως ήταν μέσα στην ομάδα των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και πως εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του  αστυνομικού .Ο νεαρός οπαδός, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ που χαροπαλεύει στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης, οι “επικεφαλής” των χούλιγκαν τους είπαν να βγουν έξω. Εκεί κάποια άτομα τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και ένας σε εκείνον την φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσει.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως σημάδεψε ευθεία και όταν η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του τον είδε που έπεφτε.

Εν συνεχεία όπως είπε, επέστρεψε εντός του κλειστού γυμναστηρίου και έκατσε στην κερκίδα που ήταν μαζί με κάποιους γνωστούς του. Σε αυτούς φέρεται να παραδέχτηκε πως «έξω έγινε χαμός» και ο ίδιος «πέτυχε έναν αστυνομικό».

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει στοιχεία εκτός του γηπέδου, στο σημείο της επίθεσης, πέριξ αυτού και εντός του γηπέδου, όπως υπολείμματα φωτοβολίδων, εντός του γηπέδου μαχαίρι και εξάρτημα εκτόξευσης. Επίσης κουκούλες και ρούχα που προσπάθησαν να κάψουν χούλιγκαν στις τουαλέτες του γηπέδου, έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω αναλύσεις, αφού η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να βρεθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες επιθέσεις.