ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 Οκτώ Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας, την οποία περικυκλώνει ο ισραηλινός στρατός, καθώς συνεχίζεται η χερσαία εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το Mega. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Mega, είναι αδιευκρίνιστο πόσες μέρες παραμένουν εκεί ή υπό από ποιες συνθήκες και απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους, ζητώντας τη διπλωματική και πολιτική παρέμβαση της Αθήνας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας»

«Τα ονόματα και των 8 Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι» κατά τις ίδιες πληροφορίες

«Το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο» καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας αποτέλεσε στόχο των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 19 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άμαχοι.